Lun Pastasalat med Stekte Grønnsaker og Chorizo

IMG_8498

En deilig pastasalat som smaker like godt til lunch som til middag! Her i huset er vi skikkelige pastaelskere og unner oss en god dose digg pasta innimellom. Jeg kjøper vanligvis fersk pasta med mest mulig egg i, men til denne salaten synes jeg det er nydelig med pastasløyfer! Hvis du ikke bruker vanlig pasta, kan du helt fint bytte ut med et annet pastalternativ – personlig foretrekker jeg da pasta laget av linsemel, for jeg synes den smaker minst. Linsepasta får man nå i ulike fasonger i mange store dagligvarebutikker. Jeg kjøpte en pakke økologisk linsepasta på Meny denne uken!

Til 3-4 porsjoner pastasalat trenger du:

2 ss smør
4 hvitløksfedd, finhakket
1/2 gul løk, i små biter
1/2 squash, i små biter
1 boks cherrytomater
1 skvett fløte (kan sløyfes)
2 håndfuller med fersk basilikum
Salt og pepper

2-3 dl pastasløyfer (målt opp rå), kokt i godt saltet vann etter anvisningen på pakken

3 gode håndfuller fersk spinat
Noen skiver chorizo (eller annen spekeskinke)
Godt med revet parmesan

Smelt smøret og ha i løken. La det surre seg blankt mens du rører. Ha i hvitløken og rør et par minutter til. Ha i tomatene, squashen, 1 håndfull basilikum, fløte, salt og pepper. Sett på lokket og la det putre til tomatene har falt sammen. Smak til. Ha sausen over i en bolle og vend inn pasta og spinat. Fordel resten av basilikummen over, sammen med chorizo og masse revet parmesan.

IMG_8500

Del dette:

Legg igjen en kommentar