Luftige Sitroncupcakes – kun søtet med Honning

IMG_8256

I helgen arrangerte vi en suprise babyfest for en venninne som snart skal få en liten jentebaby! Det var så koselig, og hun ble veldig overrasket;-) Alle hadde med noe å spise hver. Jeg lagde surdeigsrundstykker, surdeigsfoccaccia, glutenfri brownies, og disse sitronmuffinsene! (Ja, jeg hadde barnefri og brukte halve dagen på kjøkkenet, haha.)

Disse er så utrolig gode, og smaker akkurat som sitronmuffins skal! Den deiligste kombinasjonen av søtt og syrlig. Helt uten raffinert sukker. I disse bruker jeg kun honning, og det blir så godt at ingen vil avsløre at de ikke inneholder rent sukker! Jeg har servert disse i barnebursdag, og hver eneste en ble borte. Vann.i.munnen stemning.

Vanligvis syrner jeg alt av korn jeg bruker i det jeg lager – men det gjør jeg ikke i disse. Til fest så går det helt greit for oss en gang i blant å ikke syrne! Men når jeg en sjelden gang ikke syrner, så bruker jeg alltid finmalt mel! Hva i alle dager, tenker du? Vi er jo opplært til å tro at jo grovere, jo bedre. Men det er faktisk svært tungt for tarmen å fordøye fullkorn og grove kornprodukter, og vi klarer faktisk ikke ta opp særlig med næring når kornet ikke er syrnet/behandlet før vi spiser det – i tillegg kan det faktisk være forstyrrende for næringsopptak fra annen mat i samme måltid! Så når jeg bruker finmalt ubehandlet mel er det for å utsette tarmen for minst mulig av det arbeidet det innebærer å fordøye grove kornprodukter. 

Muffinsene er nydelige alene, men skal du gjøre opplevelsen komplett, bør du ha med fluffy smørkrem-frosting i tillegg! Denne frostingen er også bare søtet med honning – helt uten både melis og rå eggehvitter som vanligvis trengs for å få den ordentlig fluffy uten at den faller sammen. Denne måten å lage frosting på er helt genial, og kan brukes til å lage sjokoladefrosting også, eller vanilje, jordbær.. You name it!

IMG_8241

Til 2 brett cupcakes (omtrent 24 stykk) trenger du:
300 g. finmalt speltmel
0,5 ts bakepulver
1 ts natron
1 klype salt
1 dl seterrømme
1/2 dl helmelk eller fløte
2 ss revet sitronskall (helst økologiske)
4 ss sitronsaft
150 g. smør
1,5 dl. søt flytende honning
3 egg

IMG_8255

Bruk en kjøkkenmaskin eller håndvisp. Kjør sammen smør og honning i et par minutter, til blandingen er myk og jevn. Ha i ett og ett egg av gangen. Kjør maskinen på lav hastighet, og ha i halvparten av melet, rømme, melk, revet og presset sitron. Tilslutt vender du inn resten av melet med en slikkepott. Ikke rør mer enn nødvendig.

Fordel røren i muffinsformer 3/4 fulle. Stek dem på 180 grader i 15-20 min – til de er gyldne. Du kan stikke en gaffel ned i en av dem – har den deig på seg når du tar den ut, må de stå litt til.

Sitronmuffinsene er absolutt gode som de er – men det er også nydelig med en luftig frosting på! En fin oppskrift uten raffinert sukker finner du HER!

IMG_8245

Del dette:

Legg igjen en kommentar