DEN ULTIMATE SMØRKREMGLASUR – FLUFFY HELT UTEN RAFFINERT SUKKER ELLER KUNSTIG SØTSTOFF!

IMG_8242

Eureka. Jeg har funnet den ultimate smørkremglasur!! Den blir perfekt fluffy, er enkel å lage, helt uten hvitt sukker (bare litt honning!) og smaker helt sykt digg. Vanligvis trenger man store mengder melis for å få til en fluffy glasur, men det vil jeg helst ikke bruke så mye av, spesielt ikke til barna. Det finnes også type Sukrin melis, men det synes det smaker veldig kunstig, og jeg er litt usikker på  om jeg vil gi kunstig søtstøff til barn. Men så vil man jo ha en digg glasur likevel!!!!! Derfor ble jeg så glad da jeg fant denne!!

Til denne oppskrifter trenger du arrowroot stivelse. Dette er en glutenfri stivelse som du får kjøpt i mange helsekostbutikker, eller på nett. Det er den som gjør at denne frostingen blir fluffy og holder seg stiv.

Til nok frosting til disse muffinsene trenger du:
(Denne oppskriften fant jeg her!)

2 dl helmelk
0,5 dl arrowroot stivelse
200 g usaltet smør
1 dl flytende, søt honning
1 ts vaniljeekstrakt
1 klype salt

I tillegg hadde jeg i, fordi det skulle være sitronglasur; 2 ss sitron saft og litt revet sitronskall

Slik gjør du:

Varm opp melken og arrowroot i en gryte på svak/middels varme mens du rører hele tiden med en visp. Etter ganske kort tid vil du merke at melken tykner. Da drar du gryta av den varme platen og lar den stå til den er helt avkjølt. Det går ganske fort. I mellomtiden tar du frem en kjøkkenmaskin eller håndvisp og visper smøret så det blir helt mykt, ca. 4 minutter. Ha i honningen, og visp i 4 ytterliggere minutter. Ha i den avkjølte stive melkeblandingen og vips 4 minutter til. Ha i vanilje, salt og sitron hvis du skal ha sitronglasur. Eventuelt sjokolade hvis du vil ha sjokoladeglasur!

IMG_8231

Smør kremen på muffins eller kake. Den holder seg fluffy utrolig godt i romtemperatur! Men setter du den kaldt, stivner den, pga alt smøret som er i. Men det er bare å vispe den litt sammen igjen etter at den har stått i kjøleskapet så er den good to go igjen.

Denne blir min faste smørkremglasur heretter altså!

IMG_8255

 

Del dette:

Legg igjen en kommentar