POTETPANNE med Hvitløk, Chorizo & Parmesan

IMG_0445_converted

IMG_0439

Poteten – en vidunderlig grønnsak med et ufortjent dårlig rykte! Den poteten som har vært med på å livnære våre forfedre i lange tider. Som er så grei at den kan vokse omtrent hvor som helst. Og som faktisk inneholder masse næring og god energi. Jeg elsker poteten og har alltid et lager av poteter i garasjen. Jeg er absolutt ikke redd for karbohydrater – jeg trenger det for å funke – men jeg har alltid mengder med fett til for å gjøre det litt enklere for blodsukkeret mitt. Så uendelig mange muligheter med denne poteten – både varm og kald! Jeg liker å steke dem i mengder med godt fett (av god kvalitet – aldri i planteoljer!) for da blir de perfekt sprø. En enkel og superdigg potetrett som lages i en og samme panna får du nå!

Til 1 panne (nok til 2 personer) trenger du:
3 toppede ss ghee eller smør
1-2 ss baconfett, talg eller smult (kan erstattes med mer smør/ghee)
5 små eller 3 store poteter, kuttet i terninger
1 ss rosmarinblader + en kvast til pynt (om du vil)
3 fedd hvitløk, most
1 stor eller 2 små Chorizo pølser, skåret i litt tykke skiver
Havsalt og pepper
Revet parmesan
Seterrømme (til servering)

Ha potetene i panna sammen med fettet og rosmarinbladene. Stek dem møre på svak-middels varme mens du rører avogtil. Har du for høy temperatur blir de brent på utsiden men likevel harde inni.. Så trikset er å begynne med svak/middels varme. Når potetene er nesten gjennomstekt så setter du opp temperaturen til max eller nesten max, blander inn hvitløken og chorizopølsen og steker et par minutter til potetene har en fin farge. Nå må du røre hele tiden så hvitløken ikke blir brent! Brent hvitløk smaker bittert!

Krydre med havsalt og pepper. Dryss over godt med revet parmesan! Serveres med seterrømme! N A M.

IMG_0443

 

Del dette:

Legg igjen en kommentar