PØLSEGRYTE med grønnsaker

IMG_0081

En smakfull hverdagsmiddag med masse deilige grønnsaker og pølser! En favorittrett hos 2 åringen her. Ha for all del i de grønnsakene du måtte ønske selv, her har man mulighet til å prøve seg frem:-) Jeg bruker alltid de grønnsakene jeg har liggende – som gjerne er det vi plukker selv på andelsgården om høsten og fryser ned. Å kutte opp og fryse ned grønnsaker er et godt tidsbesparende tips – jeg bruker alltid tid på å hakke opp grønnsaker om høsten og fryser ned i store og små porsjoner i fryseren. Da er det enkelt å hive grønnsakene rett opp i gryta når det trengs! (Og forhåpentligvis holder lagret gjennom hele vinteren!) Her brukte jeg rågode pølser kjøpt på Skaarbu gård i Holmestrand (nydelig ost laget på gamlemåten, egg og i blant kjøtt, hvis du noen gang er forbi – det er virkelig verdt turen!) Jeg serverte denne gryta med stappa laget av 50/50 potet og jordskokk, begge deler har vi plukket selv. Koker, moser og blander inn godt med smør og fløte i stappen sammen med skikkelig havsalt – blir neppe noe bedre enn det!

IMG_0072

Til ca 4 personer trenger du:

2 ss smør
2 små eller 1 stor løk, hakket i 2-3 cm store biter
4 fedd hvitløk, finhakket
4-5 gulrøtter, i 1-2 cm store biter
1 persillerot, i 1-2 cm store biter
2 hele paprika, skåret i strimler
1/2 potte basilikum
300 gram ferske tomater
1 boks hermetiske tomater
1 purre, i tynne skiver
1 skalk parmesan, eventuelt en liten håndfull revet parmesan
2 dl kraft eller vann
1 dl kremfløte
Salt og pepper
1 ts sukker
4-5 pølser, skåret i biter

Ha smør, løk, gulrot og pastinakk i en stor gryte og la det surre sammen til løken er myk. Ha så i finhakket hvitløk og rør et par minutter. Ha i paprika, basilikum (spar gjerne et par kvaster til pynt), purre, parmesanskalken og de ferske tomatene. Krydre med salt og pepper. OBS! Hvis pølsene dine er salte, så vent med å salte gryta til slutt, slik at det ikke blir for salt sammen med pølsene. Sett på lokket, medium/lav varme og la det surre sammen til tomatene har falt sammen og blitt helt myke – rør av og til så det ikke brenner seg. i Mellomtiden steker du pølsebitene i en stekepanne for seg sammen med litt smør. Ha over de hermetiske tomatene i gryta, sammen med kraften/vannet og sukker. La det hele putre sammen til grønnsakene er møre. Ha over kremfløten og la gryta få et bittelite oppkok. Pølser og litt mer basilikum på toppen til slutt. ENJOY!

IMG_0067

Del dette:

Legg igjen en kommentar