Sukkerfri & Skummel Halloween-Dessert: Gelémark!

 

IMG_7933Halloween er foran oss, med alle e-stoffene og sukkeret denne dagen ofte har med seg. Men det trenger ikke være sånn! Vi kan lage gode og sunne desserter og godis også på Halloween. Disse gelémarkene er en morsom og skummel dessert for både barn og voksne, kan lages i alle mulige fager, og er superenkelt å lage! La barna være med på lagingen, så blir det enda morsommere å spise. Disse smaker aller best med hjemmelaget vaniljesaus! Server det gjerne sammen som en dessert på selveste allehelgensaften.

Til 200 små mark i Halloweenfargene oransje og lilla trenger du:
(Nok dessert til 2 personer, nok snacks til 4)

4 dl økologisk eplejuice + 1 ss solbærsirup/solbærsaft
4 dl økologisk gulrotjuice eller en annen juice med oransje farge
(Valgfritt: Litt lønnesirup for mer sødme, men jeg dropper dette lett. Juice er søtt nok i seg selv, og med vaniljesaus på toppen kan ingen gjette at geleen bare er laget av juice!)
4 ss gelatinpulver (jeg bruker DETTE som absolutt er å anbefale, her får du masse god næring, og den er smakløs!!), men du kan også bruke gelatinpulver fra butikken hvis du ikke får tak i noe annet.
200 tynne sugerør, 100 hvis du bruker tykkere sugerør
En lighter
2 høye glass eller lignende

Slik gjør du:

Begynn med å forberede sugerørene. Stretch ut alle sugerør, hvis du bruker slike som har en «bøy» på seg. Bruker du helt rette sugerør trenger du ikke tenke på dette. Hvis du vil ha mest mulig ut av geleen din, kan du bruke en lighter og smelte litt av enden på sugerøret, for så å klistre den sammen, slik at ikke gelatinblandingen sklir rett gjennom. Hvis du ikke orker dette smelte-trinnet, så kan du la være, og heller feste en plastpose rundt bunnen av en bukett med 100 sugerør, som du igjen setter opp i glasset. Marken din vil ikke bli like lange (fordi mye saft vil jo ende opp utenfor sugerørene), men det funker greit dette også.

Sett sammen sugerørene i to store buketter, og fest dem sammen med gummistrikker nederst og øverst. Plasser dem i et glass slik at de står stødig.

Du lager juice til 100 mark av gangen;

Varm opp 1 dl økologisk eplejuice og solbærsirup i en gryte på svak varme. Når den ryker har du i 2 ss gelatinpuler, litt og litt,  og rører til  pulveret er helt oppløst. Bland i de 3 resterende dl med eplejuice og rør godt. Hell juiceblandingen over i sugerørene som står i glasset. Hell over hele blandingen. Sett sugerørene i glasset i kjølesapet til de har stivnet, minimum 3 timer, men gjerne over natten. Så kommer jobben! Få kidsa til å hjelpe deg. Ta for deg ett og ett sugerør – hold det under rennende vann i noen sekunder for at marken løsner litt, før du presser den ut av sugerøret. Du kan også bruke en kjevle. Ha alle markene i en skål, og sett dem kjølig når du er ferdig. Begynner de å smelte underveis, setter du dem litt i kjøleskapet igjen.

Se gjerne DENNE videoen jeg fant på youtube, for en god illustrasjon på hvordan dette gjøres:)

Synes du denne oppskriften var en kul idé til Halloween? Jeg er med i en konkurranse i regi av KitchenTime, og du kan stemme på mitt bidrag på deres INSTAGRAM profil, ved å enkelt like bildet av disse geléormene. Ved å stemme er du med i trekningen av 2 gavekort på 500 kroner som kan brukes i deres kjøkkenbutikk på nett. Du kan stemme helt frem til fredag 30. oktober kl 15.00. Håper du vil stemme på min oppskrift!:)

IMG_7944

Del dette:

Legg igjen en kommentar