Boller med deilig Bringebær og vaniljefyll

IMG_7635

Deilige, søte, klissete boller med vanilje/bringebær/smørfyll!!! Halloooooo!!

For tiden har jeg dilla på surdeig så jeg lagde disse som surdeigsboller. Surdeig er gøy, og så mye mer gull for magen enn gjærbakst! Så man kan spise en ekstra bolle med god samvittighet…;) Se mine andre oppskrifter med surdeig HER, HER og HER. Men du kan selvfølgelig bruke det samme fyllet i vanlige boller med gjær. Jeg har f eks en nydelig oppskrift på speltboller HER.

IMG_7638

IMG_7637

Jeg bruker surdeigsbolleoppskriften til Pontus, surdeigskongen på bakeriet Handwerk i Oslo. Den funker hver eneste gang – blir så saftig og god! Denne gangen lot jeg dem heve noen ekstra timer, det gikk veldig fint og ble ikke for surt.

Her lagde jeg et deilig fyll av smør, sukker, vanilje og økologiske bringebær. Gurimalla så godt!! Gutta ville ha melis på toppen… Alle bollene ble borte på en dag… Ooops!;-)

IMG_7531

IMG_7543

IMG_7547

IMG_7565

Grunnoppskriften på surdeigsbollene finner du HER. Istedenfor kanelfyll, så bruker du dette:

(Det er kjekt å forberede dette fyllet samtidig som du setter bolledeigen første dagen!)

100 g smør
ca 1 dl sukker
1 ts vaniljepulver (eller frøene fra 2 vaniljestenger)
100 g økologiske bringebær, jeg bruker frosne bringebær som jeg kutter i mindre biter

Smelt smøret på svak varme og rør ut sukker og vanilje. Ha blandingen over i en skål, dekk til med plast og la det stå i noen timer (f eks over natten), til blandingen er tykk og smørbar.

Kjevle ut deigen til et flatt rektangel og smør på smørblandingen. Sprinkle jevnt over med bringebær. Rull deigen sammen til en pølse og skjær den i biter. Legg bitene på et tildekket stekebrett og la bollene heve videre og til slutt stekes slik oppskriften sier.

Avkjøl bollene og nyt som de er, eller med et dryss melis/melisglasur på toppen…;)

IMG_7613

IMG_7618

 

 

 

Del dette:

Legg igjen en kommentar