Turmat: Minipizza

Små minipizzaer som kan fylles med det du måtte ha liggende i skapet. Jeg har laget tre forslag, men bruk fantasien! Perfekt som turmat, og kan fryses både med og uten topping. Til ca. 2 brett minipizzaer trenger du; 1 kg. Helios finmalt speltmel 1/2 pakke fersk gjær 1 ts. Helios havsalt 1 ss. Helios…

Sukkerfri Sjokolademelk (eller kakao)!

Jeg elsket alltid Oboy som liten. Vi fikk det bare når vi var på hytta, eller en sjelden gang i helgene, og dette gjorde det jo enda mer spennende, selvfølgelig… Så ble jeg stor, og nå – nå kan jeg drikke så mye Oboy jeg vil! Men nå vil jeg ikke ha det lenger. Haha.…

Babymuffins med Blåbær

Søte og supre muffins til de små (og store) magene. Fin dessert som kan fryses og tas opp etter behov, til tur el. Disse er ikke glutenfrie, men kan enkelt bli det ved å erstatte sammalt spelt med f eks bokhvete og hirsemel. (De vil da bli noe mer smuldrete, uten at det gjør noe).…

Surdeigsvafler!

Vaffelhjernet står ofte på benken her hos oss. Vafler kan lages av det aller meste på slump – jeg bløtlegger gjerne noe havregryn og korn om kvelden, blander med egg og krydderier om morgenen og steker fersk frokost til store og små. Jonathan elsker det! Stapper hele vaffelhjertet i munnen på en gang. Når jeg…

Hjemmelaget smør!

Hvis jeg skulle valgt en eneste matvare jeg ikke kunne klart meg uten, så måtte det bli smør. Eller fløte da. For har du fløte, så har du smør! I dette huset går det minst 1 pakke i uka. For det første er smør uunngåelig til matlaging. Løfter smaken av både grønnsaker og kjøtt til…

Glutenfrie Superbabypannekaker

Superbaby må jo ha supermat! Disse pannekakene er proppfulle av næring for små kropper. En fin måte å lure i dem frø og kjerner på. Og smøres med noe godt, f eks nøttesmør, most eple, aprikosmos el. Husk å bløtlegge røra over natten! Til ca 20 pannekaker trenger du: 50 g mandler eller mandelmel 30…

Pannekaketårn med Salt Karamellsaus

En nybakt mamma fortjener et stooort pannekaketårn med salt karamellsaus!! Vi dro på barselbesøk til et vennepar idag, og tok med oss akkurat dette. Vi lagde noen pannekaker med fyll – spekeskinke, ost, stekt sopp, løk og paprika, og basilikum. Og resten gomlet vi i oss med masse karamellsaus på. Pannekaketårn Disse pannekakene lagde jeg…

Cinnabons (klissete kanelboller) med Spelt

Til ca. 20 boller trenger du: 800 g. Helios finmalt speltmel 25 g. fersk gjær 2 dl. romtemperert H-melk 2 dl. romtemperert fløte 1 ts. kardemomme 1/2-1 ts. vaniljepulver 100 g. Helios rørsukker 1 ss. Helios grapefruktjuice (syren hjelper glutenet i speltmelet å fungere bedre!) 150 g. smør, i terninger 1 klype salt Fyll: 50…

Min Naturlige Hudpleie

Jeg får ofte spørsmål om hva slags produkter jeg bruker på huden, så jeg tenkte å samle dette i et innlegg for de som måtte være interessert. Gode hudpleieprodukter har alltid vært viktig for meg – jeg er absolutt ikke født med noen vidunderhud, og er avhengig av produkter som fungerer. Men det er først…

Spelt-Risotto med Kantareller

Mens vi fortsatt har høst i luften og kantareller i butikken… Virkelig en smakfull og fyldig rett! Ha den som tilbehør til middagen, eller som en rett i seg selv. Oppskriften er inspirert av godt.no sin «byggotto» – en risotto av byggris. Jeg bruker perlespelt fra Holli mølle her, men du kan bruke byggryn også…