IMG_8282_mini

PYTT I PANNE MED CHORIZO

En god gammel klassisker, piffet opp med smakfull chorizo. En super rett for å tømme rester av grønnsaker i kjøleskapet! Fargerik og fresh. Godt smaker det også! Du kan selvfølgelig bytte ut chorizoen med en annen pølse, eller droppe hele pølsa. Server gjerne med et par speilegg på toppen. Til 2 personer trenger du: 2…

IMG_8151

Høstens Viltgryte

Hva smaker vel bedre enn en varmende viltgryte på en kald høstkveld? Du kan bruke hva slags viltkjøtt du vil, men jeg synes det er best med skav av elg eller reinsdyr. Kanskje er du heldig å kjenne en bode som fikser kjøtt til deg. Ellers så finner du som regel viltkjøtt i frysedisken i…

IMG_6551

Enkel Potetsalat

En enkel og grei potetsalat, som passer til det aller meste! Nå som de norske potetene er i toppform, bør vi benytte oss av disse som smaker så utrolig godt! Denne potetsalaten er god både litt lunken, og kald:) Som tilbehør til 2-3 personer trenger du: 5-6 middels store poteter (økologiske er selvfølgelig å foretrekke),…

IMG_6962

Chilli con Carne

En god gammeldags klassiker. Skikkelig deilig høstmiddag med en mexikansk vri! Denne kan du bruke så lang tid du bare gidder på, smakene blir ekstra gode med lang putretid. Men den klarer seg fint på 30 minutter også. Lag opp dobbel porsjon når du først er i gang, så har du et par middager i…

IMG_6404

Fylt butterdeig med Mangodipp

Dette ble en slags krysning av indisk samosa og sør-amerikansk empanada. Uansett ble det kjempegodt!! Egentlig er det en lettvint middag, i og med at du kan kjøpe deigen ferdig og fylle den med det du måtte ha av rester av grønnsaker/kjøtt eller middag fra dagen før… Jeg fylte mine med økologisk kjøttdeig og grønnsaker…

img_6004

Fiskegrateng med eller uten makaroni

Fiskegrateng er enklere enn du tror! Seriøst. Det tar like lang tid å få den helt ferdig inkludert steketid, som det tar å steke en ferdig fiskegrateng. Ikke minst får du mer fisk, mer smak og fler vitaminer som betaling for den lille innsatsen du gjør. Jeg lagde en med løk, vårløk og grønnsaksrester som «fyll»…

img_5465

Livet som andelsbønder

Drømmen vår om ekte gårdsliv må vente litt på seg, men heldigvis kan vi nyte en smakebit av det likevel – som andelsbønder på Virgenes gård. Her dyrkes det både grønnsaker og korn uten kunstgjødsel og sprøytemidler, grisene boltrer seg så fritt som bare dét, hønene er lykkelige og kuene smiler (nesten, da). Her plukker…

Mini-Tortillas med Entrecote

En deilig vri på lørdagstacoen! Du trenger; Hjemmelagde mini-tortillas * Forme torillasene i små rundinger Ett stykke entrecote per person * Coop Mega selger deilig økologisk kjøtt til en god pris Guacamole * Moden avokado, finhakket hvitløk, finhakket vårløk eller vanlig løk, en klatt ekte rømme, salt og pepper En søt ananassalsa eller en frisk…

Søt Ananas Salsa & Frisk Tomatsalsa

Søt Ananas Salsa En deilig, søt salsa som passer like godt til maxikansk mat som til fisk- og kyllingretter. Prøv den den til taco!! Til en stor bolle med salsa trenger du (nok til minimum 4 personer): ca. 400 gram (omtrent en halv) ananas, finhakket 1 liten agurk, skrellet og finhakket. Dropp den midterste delen…