IMG_8498

Lun Pastasalat med Stekte Grønnsaker og Chorizo

En deilig pastasalat som smaker like godt til lunch som til middag! Her i huset er vi skikkelige pastaelskere og unner oss en god dose digg pasta innimellom. Jeg kjøper vanligvis fersk pasta med mest mulig egg i, men til denne salaten synes jeg det er nydelig med pastasløyfer! Hvis du ikke bruker vanlig pasta,…

IMG_0448_1_converted

8 Matpakkeideér Uten Korn

Den brødskiva, den brødskiva. Tenk at det kan ligge så mye kultur i en matpakke! Dessverre er ikke brødskiva idag det den en gang var – i alle fall ikke hvis du kjøper brødet på butikken. Mange som tar en titt på innholdslisten på butikkbrødet får seg en real overraskelse. For det man tenker man trenger…

IMG_0445_converted

POTETPANNE med Hvitløk, Chorizo & Parmesan

Poteten – en vidunderlig grønnsak med et ufortjent dårlig rykte! Den poteten som har vært med på å livnære våre forfedre i lange tider. Som er så grei at den kan vokse omtrent hvor som helst. Og som faktisk inneholder masse næring og god energi. Jeg elsker poteten og har alltid et lager av poteter…

IMG_0175

FISKEPINNER og remulade/majones

FISKEPINNER Fiskepinner! Så innmari enkelt å lage fra bunnen av. Jeg bruker fryst fisk til disse, fordi det er billig og funker helt fint – men du kan selvfølgelig bruke fersk filét også. All slags hvit fisk funker, men jeg foretrekker torsk, bare fordi jeg synes det er best. Du trenger: Fiskefilét Siktet mel –…

IMG_9531

Tomatsalat med Burrata

En klassiker! En superenkel salat som passer til det aller meste og er deilig alene også – den har få ingredienser, ser fresh ut og smaker nydelig!! Ekstra god er den med ordentlig italiensk «burrata» ost, en ost som ligner på mozzarella men har en kremet kjerne. Slike kan du få tak i spesialforretninger, ostebutikker…

IMG_8341_mini

SURDEIGSPIZZA

Visste du at noen av verdens beste pizzakokker sverger til surdeig i pizzabunnene? Fordi det gjr en vilt god pizzabunn-smak, og perfekt konsistens! Jeg bruker det av denne grunn, men også fordi surdeigen er med på å gjøre pizzamåltidet hakket bedre enn ved bruk av «vanlig» gjærdeig. Surdeigen bryter ned noe som heter fytinsyre som…

IMG_8282_mini

PYTT I PANNE MED CHORIZO

En god gammel klassisker, piffet opp med smakfull chorizo. En super rett for å tømme rester av grønnsaker i kjøleskapet! Fargerik og fresh. Godt smaker det også! Du kan selvfølgelig bytte ut chorizoen med en annen pølse, eller droppe hele pølsa. Server gjerne med et par speilegg på toppen. Til 2 personer trenger du: 2…

IMG_6551

Enkel Potetsalat

En enkel og grei potetsalat, som passer til det aller meste! Nå som de norske potetene er i toppform, bør vi benytte oss av disse som smaker så utrolig godt! Denne potetsalaten er god både litt lunken, og kald:) Som tilbehør til 2-3 personer trenger du: 5-6 middels store poteter (økologiske er selvfølgelig å foretrekke),…

11949506_10153572062295429_2929335407125471676_n

Surdeigsbrød – Step by Step

Dette kan kanskje virke som en oppskrift for spesielt interesserte, og på en måte så er det jo kanskje det. Men det er nok fordi mange ikke er klar over de gode egenskapene surdeig har (se nedenfor). Mange blander det med «surdeigsbrød» eller «brød med surdeig» som man får kjøpt i butikken, som egentlig bare…