IMG_7309

Croissanter!!

Croissanter!! trenger to utropstegn bak seg, altså!! Det finnes ikke noe bedre, eller? De MÅ lages med ekte meierismør og med ekte helmelk for å få den virkelig gode smaken. Litt tid tar det, men er virkelig verdt det… PS! Du kan fryse ned rå croissanter og ta dem opp fra fryseren kvelden før du…

img_5295

Surdeigskanelsnurrer

Dette kan kanskje virke som en oppskrift for spesielt interesserte, og på en måte så er det jo kanskje det. Men det er nok fordi mange ikke er klar over de gode egenskapene surdeig har (se nedenfor). Mange blander det med «surdeigsbrød» eller «brød med surdeig» som man får kjøpt i butikken, som egentlig bare…

img_4487

Spelt-Horn

Mmmmm nystekte horn med smør og brunost og hjemmelaget kakao med krem. Finnes det noe bedre å starte helgen eller uken med? Helgen tilbrakte jeg sammen med to gode venninner på mammas småbruk på Nøtterøy. På lørdag koste vi oss med å plukke (masse) plommer, og bake både grovbrød og disse hornene. Vi brukte kun…

img_4384

Superenkle Grove Müslirundstykker

Jeg ble så skuffet da jeg kjøpte et müslirundstykke på Kaffebrenneriet at jeg måtte rett hjem å lage mine egne. Kaffebrenneriet sitt var saftig nok, men det var aaaltfor lite fyll i! Det går jo faktisk ikke an å kalle noe et «müslirundstykke» når det nesten ikke finnes spor av müsli inni. Så her kommer…

img_4254-e1443913782779

Speltboller (grunnoppskrift) med Mandelfyll

Er det ikke rart hvordan man plutselig liker noe som voksen som man ikke kunne fordra som liten? Smaksløkene ombestemmer seg helt plutselig! Eller så gidder man bare smake på det som er litt annerledes når man blir eldre. En av disse tingene for meg er boller med fyll. Eller «voksenboller» som vi kalte det.…

Grove Matpakke-Rundstykker (Rug & Spelt)

Jeg elsker synet av en hevet brøddeig om morgenen! Spesielt når det gjelder grov deig, for den er ikke like lett å få til å heve godt. Men denne oppskriften gjør det enkelt! Disse rundstykkene er grove, men saftige og gode – og passer perfekt i matpakken eller til frokost i hverdagen. Jeg lar deigen…

Deilig Bolle-Brød Av Spelt Med Mandel-Topping

Oppskriften er basert på mammas Aller Beste bolleoppskrift, som virkelig er verdens beste. Den er kanskje ikke så ulik andre mammaers bolleoppskrifter, men det er noe med følelsen av ekte mors-kjærlighets-boller. Ingenting er som det. Mamma lagde alltid bollene med fyll – smør, hakkede mandler, sukker og rosiner i midten av den saftige bollen. Mmm!…