IMG_7613

Boller med deilig Bringebær og vaniljefyll

Deilige, søte, klissete boller med vanilje/bringebær/smørfyll!!! Halloooooo!! For tiden har jeg dilla på surdeig så jeg lagde disse som surdeigsboller. Surdeig er gøy, og så mye mer gull for magen enn gjærbakst! Så man kan spise en ekstra bolle med god samvittighet…;) Se mine andre oppskrifter med surdeig HER, HER og HER. Men du kan selvfølgelig…

IMG_6037

Enkel Blåbærpai med Ostekrem

En enkel pai som er ferdig i en fei, og som ikke skal stekes. Den har derimot godt av å stå noen timer i kjøleskapet før servering. Her kan du bruke blåbær, solbær eller bjørnebær. Eller en blanding. Til 1 pai trenger du: 300-400 gram friske bær (jeg brukte her blåbær fra skogen og litt…

img_5295

Surdeigskanelsnurrer

Dette kan kanskje virke som en oppskrift for spesielt interesserte, og på en måte så er det jo kanskje det. Men det er nok fordi mange ikke er klar over de gode egenskapene surdeig har (se nedenfor). Mange blander det med «surdeigsbrød» eller «brød med surdeig» som man får kjøpt i butikken, som egentlig bare…

img_04461

Mel-fri Sjokoladekake med Sjokoladesmørkremglasur!

En glutenallergi-vennlig festkake, som også blir elsket av de som ikke har glutenallergi! For denne kaken kan du faktisk ikke gjette at er uten mel. Konsistensen er saftig og myk, akkurat som en skikkelig sjokoladekake skal være. Den har faktisk ikke så grusomt mye sukker i seg heller, sett bort fra glasuren. Du kan jo…

img_0433

Appelsingelé med Hjemmelaget Vaniljesaus

En utrolig god og forfriskende dessert! Gelé er superenkelt å lage selv – helt unødvendig med den butikkjøpte full av sukker og lumske e-stoffer. Ikke tar det noe særlig lenger tid å lage den selv heller! Selve geleén her kan du fint lage helt uten sukker (bare å droppe den spiseskjeen med lønnesirup). Og den…