Superenkel Sjokoladefudge!

IMG_8123

IMG_8119

En vidunderlig sjokoladesaus som kan brukes til is, andre desserter eller spises rett fra gryta. Jeg gjør stort sett sistnevnte – hva er vel bedre enn tykk, varm sjokoladesaus?? Jeg dypper skjeen min i et glass iskald melk! Du kan også la sjokoladen stivne i kjøleskapet – da får du sjokoladebiter i nougat-konsistens. Passe digg det også!! Jeg pleier å spise det jeg orker når den er varm, også har jeg resten i en form i kjøleskapet og deler den opp i biter når den har stivnet. Disse bitene er også ideelle å fryse ned, og du kan ta opp noen når du er litt fysen, eller får besøk!

Jeg forsøker å ha godt med fett til hvert måltid, men noen kvelder føler jeg likevel at jeg ikke har spist nok fett den dagen, ved at jeg typisk er sulten et par timer etter middag. Da smeller jeg sammen en fettrik dessert som denne, som også inneholder bra med næring fra eggeplommer, smør og gelatin.

Til 1 sjokolade»plate» på størrelse med en matboks trenger du:
OBS! Det er lurt at alle ingrediensene er av tilnærmet samme temperatur, slik at sjokoladen ikke skiller seg. La ingrediensene stå på benken en liten stund før du begynner.

IMG_8135

150 g. valgfri sjokolade (jeg bruker gjerne 86%, eller inni mellom 70%, fordi jeg vil ha minst mulig raffinert sukker og mest mulig kakao. Men du kan selvfølgelig bruke lys sjokolade også! Jo mørkere sjokolade du bruker, jo kraftigere blir smaken på resultatet)
80 g. smør av god kvalitet (jeg upasteurisert smør i denne, men du kan selvfølgelig bruke vanlig smør også. Men det må være 100% meierismør, ikke type bremykt)
3 ss. lønnesirup (hvis du bruker en lys sjokoladetype så kan du fine kutte ned her for at det ikke skal bli for søtt)
1/2 dl. kremfløte
3 eggeplommer
1 ss gelatin (jeg bruker dette som er av super kvalitet og kan bestilles på nett! men du får tak i mange andre her i Norge også. Gelatinen kan forøvrig sløyfes også, sjokoladen vil stivne uansett)
Et dryss havsalt

TIPS! Du kan bruke sjokolade med nøtter i også, det er kjempegodt! På bildene her brukte jeg en sjokolade som har små nøttebiter i.

IMG_8142

Smelt sjokolade og smør forsiktig i vannbad. Har du det direkte i gryta kan du risikere at sjokoladen brenner seg og det er ikke godt… Siden jeg bruker ubehandlet smør så vil jeg smelte det på så lav temperatur som mulig, for å beholde næringsstoffene. Da er vannbad ideelt!
Når sjokolade og smør er smeltet, blander du inn resten av ingrediensene. Gelatinpulveret må du røre kraftig inn med en visp. Nyt sausen som den er (anbefales!!), eller ha den over i en liten form dekket med stekepapir, og del den opp i biter dagen etter.

Lykke til og KOS DEG!

IMG_8148

IMG_8162

 

Del dette:

Legg igjen en kommentar