Glutenfri Brownie – Søtet kun med Lønnesirup

IMG_8267 2

En nydelig brownie med god sjokoladesmak og saftig konsistens! Jeg kan tenke meg den passer godt til barn, for den er relativt mild i smaken til å være en glutenfri kake med mye sjokolade i. Min 2åring liker ikke kaker, så jeg har ikke fått testet den på han foreløpig;-) Dette er den beste glutenfrie browniesen jeg har fått til noen gang, og jeg har prøvd på litt av kvart. Den er naturlig glutenfri ved at den inneholder kun mandelmel og den kan gjøres melkefri ved å bruke kokosolje istedenfor smør/melkefri sjokolade. Jeg bruker lønnesirup som søtning her, som er et alternativ til sukker som er litt bedre for blodsukkeret, og er et mye mindre behandlet produkt enn hvitt sukker. Ikke minst gir lønnesirup en nyydelig smak i bakst.

IMG_8272 2

Til 1 liten springform trenger du:

1 dl smeltet smør (omlag 100 gram
2 dl sjokoladebiter (jo mørkere sjokolade – jo mindre sukker og jo kraftigere sjokoladesmak) Jeg bruker stort sett 70%
2 egg
1.5 dl lønnesirup
1 klype salt
2.5 dl mandelmel (finmalte mandler)
2 ss kakaopulver
1/2 ts bakepulver

Smelt smør og sjokolade sammen på svak varme. Rør stadig så sjokoladen ikke brenner seg. Når alt er smeltet heller du det over i en bakebolle og lar det stå til den er mer eller mindre avkjølt. Rør inn ett og ett egg, og så lønnesirup og en klype salt. Vend til slutt inn mandelmel, kakaopulver og bakepulver.

Fordel røren i en kledd springform og stek kaken midt i ovnen på 180 grader. Den må steke ganske lenge, i alle fall i min ovn – 40-45 minutter. Men her som ellers er det vanskelig å si en eksakt steketid da alle ovner er forskjellige! Bruk en pinne eller gaffel til å sjekke om kaken er ferdig. Den skal være saftig men ikke rå. Avkjøles helt. Nyyydelig også etter en natt i kjøleskapet…

IMG_8264 2

Lyst på brownies, men ikke ork til å lage sjøl? Bestill kakemiksen min i nettbutikken, da vel! 

Del dette:

Legg igjen en kommentar