Fløteispinner!

IMG_9163 (1)

«Panille IS» (vanilje-is) – en slager her i huset! Tilsett gjerne moste jordbær for jordbæris!

Å lage mat er en fin aktivitet å gjøre sammen med barna. Min 2 åring hjelper meg på kjøkkenet hver eneste dag. Siden mat er så viktig for oss så synes jeg det er utrolig viktig å lære han om matglede, og å lage maten fra bunnen! Det står høyt på mamma-prioriteringslista mi. Jeg forteller alltid hvor matvarene kommer fra. Vi henter melken vår hos bonden og kua, og plukker mye grønnsaker selv. For en gave å kunne gi ham det – jeg føler meg utrolig heldig. Han har observert min matlaging i bæretøy helt siden han ble født, og nå kan han også bidra. Han har sin egen (helt ordentlig) kjøkkenkniv som han skjærer med, og forteller meg stadig hva vi skal lage;-) Is er selvfølgelig ofte et foretrukket valg – så slurper han i seg halve røra underveis;-) Jo eldre han blir, jo mer kan jeg trekke meg tilbake og bare observere – det er utrolig hvor fort de lærer! Han kutter og blander og knuser eggene helt perfekt. Selvfølgelig med sin helt egne plan om hvordan alt skal være! Snart kan han vel ta over hele kjøkkentjenesten. Aahh, det blir deilig!

IMG_9178

Til en stor porsjon med is trenger du:

1 liter kremfløte (det aller beste er selvsagt upasteurisert fløte, men det er jo ikke så enkelt å få tak i! Nest best i min verden er Rørosfløten, tredje nest best er Tine sin økologisk kremfløte og fjerde beste er Tine konvensjonell fløte;-) Du bruker akkurat den du vil, men det kan ikke være matfløte!)
10 eggeplommer (jeg bruker masse eggeplommer i isen, slik at den faktisk inneholder litt næring også! Visste du at rå eggeplommer er en tilnærmet komplett næringskilde med alle næringsstoffer bortsett fra vitamin C? Perfekt for små og store kropper!)
1 ss ekte vaniljepulver (eventuelt innholdet i 2 ferske vaniljestenger)
1/2 dl lønnesirup (jeg bruker ikke mye søtning i, i og med at ungen spiser størsteparten av denne isen og at kremfløte jo egentlig er søtt i seg selv! Men du smaker selvsagt til slik du liker det)

IMG_9156

IMG_9155

IMG_9150

Skill plommene fra eggehvitene og sett dem til side. Eggehvitene sparer du til noe annet godt – marengs, proteinkjeks eller kanskje fiskegrateng? Pisk kremfløten pittelitt – bare så den er littegranne fluffy, ikke helt krem. Ha kremfløten i en bolle. Pisk så eggeplommene sammen med lønnesirup og vanilje, til det er litt fluffy – her kan du faktisk ikke piske for lenge, så ingen fare! Skal du ha i jordbær blander du dette sammen med eggene. Bland fløten sammen med eggeblandingen. Hell over på ispinneformer!

Tips! Er du ekstra crazy kan du dyppe ispinnene i smeltet sjokolade når de er fryst… Nammm!

 

 

 

 

Del dette:

Legg igjen en kommentar