Et lekkert Ostefat på 1-2-3

IMG_9971

IMG_9977

IMG_9984

Et lekkert ostefat som er innbydende og deilig å se på! Det er ikke vanskelig å lage:) Med disse små triksene så kommer du langt på neste osteparty!

  1. Velg tre eller fire oster som har ulik smak og tekstur. Du trenger ikke mer. Spør gjerne i ostedisken etter det du kunne tenke deg! Et par mildere oster er ofte populært, sammen med en eller to som er kraftigere. Ta ut ostene et par timer før servering så de rekker å bli romtemperert
  2. Kombiner ostene med frisk frukt og/eller grønnsaker i forskjellige farger. Kutt gjerne opp tilbehøret i ulike former. Her hadde jeg fersken i skiver, selleri i stilker, hele moreller, en klase med druer og noen spiselige blomster. Jeg synes fargespillet her ble fint! For smakens skyld er det deilig med noe friskt og søtt til ostene
  3. Karamelliser noen nøtter. Det er deilig med noe «crunch» til ostefatet. Her hadde jeg karamellisert valnøtter. Jeg tørrstekte valnøttene et par minutter i pannen mens jeg rørte hele tiden – så hadde jeg over et par spiseskjeer med søt honning og rørte videre til det var godt blandet. Så hadde jeg nøttene over på en tallerken til de var avkjølt. Du kan bruke andre nøtter enn valnøtter også! Pistasj kan f eks være godt og dekorativt til. Du kan også ha en liten skål med honning ved siden av ostene
  4. Stikk en ostekniv ned i en av ostene – det ser stilig ut
  5. Bruk en trefjøl heller enn en tallerken – det gir en stilig tekstur til ostefatet
  6. Brød eller kjeks? Her hadde jeg frosne skiver med surdeigsbrød som jeg smurte med smør og kjørte en runde i vaffeljernet. Det ble nydelig til ostene! (se bilde)
  7. Det enkle er ofte det beste! Tenk sesongen du er i, og bruk det du har!

 

IMG_0003

Del dette:

Legg igjen en kommentar