Brownies med Surdeig!

En nydelig, kraftig brownies laget på surdeig! Morro for oss surdeigentusiaster;-)

IMG_9907

Du trenger:

300 gram sjokolade – jeg bruker som regel 60% til baking, men du kan bruke 70% også dersom du vil ha mer sjokoladesmak og mindre sukker
225 gram smør eller ghee
200 gram rårørsukker
1 ts salt (hvis du bruker saltet smør så kan du halvere saltmengden her)
2 ts vaniljesukker
3 egg
30 gram kakaopulver
220 gram boblende surdeigsstarter

Slik du gjør du:
Som med alle oppskrifter med surdeig, så krever denne litt planlegging. 8-12 timer før du skal bake så mater du surdeigen din med 130 gram vann og 130 gram mel. Jeg gjør gjerne dette om kvelden dersom jeg skal bake neste morgen. Eller om morgenen, dersom jeg skal bake om kvelden.

Når du er klar for å bake; Smelt sammen sjokolade og smør. Pass på at det ikke brenner seg. Rør inn sukker, salt og vaniljesukker. Videre rører du inn ett og ett egg. Kakaopulver. Til slutt rører du inn surdeigen med en slikkepott, til den er blandet inn. Hell røren over i en smurt form. Jeg bruker en form som er 20 x 25 cm. Du kan også bruke to brødformer. Stek kaken på 160 grader i 30-40 minutter, til en trepinne er tørr etter en liten dypp. La kaken avkjøles helt før du kutter i den.

IMG_9922

IMG_9892

Lykke til!

 

 

Del dette:

Legg igjen en kommentar