Den ultimate tomatsalsa i en BeFree wrap!

IMG_9372

IMG_9380

Den ultimate tomatsalsa er for meg akkurat denne. Søte tomater, blandet med litt spice fra løk og chilli, og med en perfekt touch av lime og koriander. En slik salsa kan du bruke til så mye forskjellig – det er en selvfølge sammen med mexikansk mat, men det er også godt til fisk og kyllingretter. Denne brukte jeg i en tacobolle servert i en BeFree wrap. Har du sett BeFree wrapsene i butikken? Du finner dem ofte i allergihylla!  BeFree wrapsene er et glutenfritt alternativ til hvetetortillas, som smaker kjempegodt og er kjekke å ha i hus de dagene man ikke rekker å lage tortillas fra bunnen. Nå har de også kommet med en ny variant med blant annet quinoa i!

Jeg har lagt ut et par andre oppskrifter på salsa tidligere, blant annet en deilig ananassalsa som også anbefales!

Denne oppskriften gir ca 5 dl. med ferdig salsa

6 modne store røde tomater
1 mellomstor gul løk
2 ss. hakket vårløk (kan sløyfes)
1 liten busk koriander
Litt rød chilli, fjern frøene
1 stort fedd hvitløk
1,5 lime, saften
2 ss. god olivenolje (jeg synes den er god når den er mildt, rund i smaken og ikke bitter)
Havsalt og pepper

Finhakk tomatene og koriander og bland sammen i en bolle. Finhakk løk, vårløk og litt chilli (begynn med litt og ha heller i mer etterhvert, smak deg frem!) Bland dette inn i tomatbollen. Riv hvitløken inn med et rivjern, eller finhakk den hvis du ikke har. Hell over presset limejuice og olivenolje og smak til med havsalt og pepper.

Salsaen kan brukes umiddelbart, men den har ikke vondt av å stå et par timer før bruk heller – da får smakene virkelig utvikle seg!

TIPS! Denne salsaen kan fint fermenteres! Du har du i 1 ss. molkosan (fra helsekost) eller annen startkultur, blander i, setter på lokk og lar salsaen stå i kjøkkenskapetskapet eller på benken i 1-3 døgn. Du kan smake underveis så den ikke blir for sur for din smak. Ved å fermentere grønnsakene vi spiser optimaliserer vi næringsopptaket, forlenger holdbarheten og ikke minst tilfører vi gullgode bakterier til tarmen vår som virkelig trengs!

IMG_9410

IMG_9366

Dette innlegget er sponset

 

 

Del dette:

Legg igjen en kommentar