Enkel Mangochutney med basilikum, søtet med honning

IMG_9121

Mangochutney er så digg!! Det smaker fantastisk i indisk mat, kyllingretter, fisk, salater, you name it! Jeg bruker det særlig til en enkel kyllingrett der jeg hiver økologiske kyllinglår inn i ovnen sammen med mangochutney, fløte, basilikum og havsalt. Nydelig!! Idag gjorde jeg en litt annen vri – jeg hadde igjen endel rester fra helstekt kylling igår – både kylling og grønnsaker, så jeg hadde det i en ildfast form sammen med blant annet denne deilige chutneyen!

IMG_9125

Mangochutney er jo veldig søtt og de fleste oppskrifter spør etter sinnsvake mengder med sukker. Det er egentlig helt unødvendig! Her bruker jeg en deilig honning som søtning, og det holder i massevis! Du trenger ikke bruke så mye heller, særlig ikke hvis du har godt moden og søt frukt! Så smak deg frem:)

Til ca 5 dl. mangochutney med basilikum trenger du:

1 stor mango, finhakket
1 gul løk, finhakket + 2 ss smør eller ghee
1 økologisk eple uten skall, finhakket
1/2 – 1 dl. søt honning
1/2 dl. eplecidereddik
1/2 dl. vann
1 liten håndfull fersk basilikum, finhakket
2 klyper salt
Et lett dryss kardemomme, kanel og muskatnøtt
En 1/2 chilli, uten frø og skåret i to på tvers, for en sterkere smak (kan sløyfes)

Surr løken i smøret i et par minutter før du har i de øvrige ingrediensene. La det koke opp før du setter ned varmen så det småkoker. La det stå å småkoke i minimum 30 minutter, rør av og til. Chutneyen vil tykne etterhvert. Du kan bruke stavmikseren mot slutten hvis du vil ha en jevnere chutney, men det er ikke noe must. Smak til med mer krydder og honning hvis det trengs. Oppbevares på glass og holder seg i kjøleskapet i et par uker.

Denne er forresten super å gi bort i gave med et koselig bånd rundt:)

IMG_9120

Del dette:

Legg igjen en kommentar