Tikka Masala med Kylling og Kokosmelk

IMG_8423

En deilig kyllingrett med en nydelig indisk kryddersmak. Midt oppi julestria.

For å marinere kyllingen trenger du:
4 kyllinglår uten bein (eventuelt kyllingrester som er igjen fra en annen kyllingmiddag!)
1 ts cayenne pepper
2 fedd hvitløk
1 liten bit fersk ingefær, skrellet
1/2 ts gurkemeie
1 ss Helios italiensk olivenolje
1 dl kokosyoghurt (yoghurt laget av kokosmelk), eller vanlig yoghurt naturell. Du kan også bruke den tykke delen av Helios kokosmelken.
1 ts presset sitron
1 ts havsalt
Til sausen trenger du:
1 boks Helios hakkede tomater
1 gul løk
2 fedd hvitløk, finhakket
1 ss løkpulver
1 ss koriander (pulver)
1 ts pepper
1 ts garam masala
2 dl Helios kokosmelk, den stive delen
2 ss Helios italiensk olivenolje
Frisk koriander og havsalt
Helios cashewnøtter, kan sløyfes
Slik gjør du:
Bland sammen alle ingrediensene til marinaden og kjør disse i en blender eller foodprosessor. Ha marinaden over kyllingen i en stor bolle eller plastpose som kan lukkes, og la kyllingbitene dekkes fullstendig. La kyllingen godgjøre seg i marinaden i kjøleskapet i minimum 1 time, gjerne lenger.
I mellomtiden forbereder du sausen. Ha oljen i en stor stekepanne, sammen med løk og hvitløk. Ha på middels/høy varme og rør hele tiden i et par minutter. Ha i løkpulver, korianderpulver, pepper og garam masala. Bland godt sammen. Videre har du i tomatene og lar sausen putre i ca 15 minutter på middels varme. Rør av og til så det ikke brenner seg i bunnen. Ha i kokosmelken og kyllingbitene + marinaden og la det småkoke videre med lokk til kyllingen er helt gjennomkokt. Snu på kyllingbitene innimellom. Smak til med havsalt og fersk koriander før servering. Det smaker nydelig med naanbrød eller ris til! Og gjerne noen cashewnøtter på toppen.
IMG_8447
IMG_8432
Dette innlegget er sponset.

Del dette:

Legg igjen en kommentar