Høstens Viltgryte

IMG_8151
Hva smaker vel bedre enn en varmende viltgryte på en kald høstkveld? Du kan bruke hva slags viltkjøtt du vil, men jeg synes det er best med skav av elg eller reinsdyr. Kanskje er du heldig å kjenne en bode som fikser kjøtt til deg. Ellers så finner du som regel viltkjøtt i frysedisken i matbutikken. PS! Du kan selvfølgelig bytte ut rotgrønnsakene i oppskriften med andre som kanskje frister deg mer. En gryte kan varieres i det uendelige!

Til 2-3 personer trenger du:

En god bit med meierismør (til steking)
1 stor gul løk, skåret i tynne halvmåner
2 fedd hvitløk, i skiver
50 g. bacon, i mindre biter
400 g. viltkjøtt i biter
1 dl. rødvin
4-5 dl. kjøttkraft eller vann
Et par håndfuller sopp
1 bunt friske urter (timian og rosmarin er godt til vilt)
3 gulrøtter, skåret i skiver
1 persillerot, skåret i skiver
1/4 kålrot, skåret i skiver
1 god håndfull tyttebær (kan sløyfes)
4-5 skiver ekte geitost (brunost)
2 ss. Helios solbærjuice
Salt og pepper
1 beger rørosrømme (kan sløyfes)
IMG_8131
IMG_8139
Finn frem en stor gryte og en stekepanne. Begynn med å frese løken i litt smør i stekepannen. Rør rundt til den begynner å bli blank, da har du også i hvitløken. La det surre et par minutter mens du rører. Ha løkblandingen over i gryta. Så har du en ny klump med smør i stekepannen, sammen med kjøttet. Stek i et par minutter, til du har en fin stekeskorpe. Det kan være lurt å steke kjøttet i 2 eller 3 omganger, så det blir stekt, og ikke kokt i sin egen væske. Ha kjøttet over i gryta. Videre freser du baconet i pannen, og har også dette over i gryta. Hell rødvinen over maten i gryta, sett på platen og la det surre godt inn før du har over kraften, urtene, salt og pepper. La det putre i minst 20 minutter. Imens freser du soppen i stekepannen og setter denne til side. Når gryta har putret ferdig har du i grønnsakene, tyttebær, geitost og solbærsirup. Når grønnsakene er møre er viltgryten ferdig. (Skal du ha i rømme blander du den i til slutt og gir gryta et raskt oppkok). Smak til og server med soppen, ris eller poteter (jeg sløyfer ofte denne og har en grønnsak ved siden av isteden f eks asparges), og tyttebærsyltetøy.
IMG_8125
IMG_8124
IMG_8140
Dette innlegget er sponset av Helios. 

Del dette:

2 thoughts on “Høstens Viltgryte

Legg igjen en kommentar