Ristede Gresskarkjerner med Mørk Sjokolade & Havsalt

IMG_7844

IMG_7845

Litt sunnere lørdagsgodt!

Til 1 lite norgesglass trenger du:
1 pakke (2-3 dl) Helios gresskarkjerner
100 g 70% sjokolade
1 ts flaket havsalt
1 neve Helios rosiner (kan sløyfes)
IMG_7801
IMG_7813
IMG_7820
IMG_7825
IMG_7838
IMG_7830
Fordel gresskarkjernene utover et bakepapir på et stekebrett. Rist dem i ovnen på 100 grader i ca 30 minutter – følg med, de skal ikke bli brune. Imens smelter du sjokoladen forsiktig i vannbad. Ta kjernene ut av ovnen, sprinkle over sjokoladen og eventuelt rosinene, samt havsaltet. Bland alt sammen til en røre, og spre det utover papiret igjen. Sett sjokoladeblandingen kjølig til den har stivnet. Brekk så opp biter og oppbevar dem på et norgesglass, eller lignende. Holder seg fint et par uker i kjøleskapet, hvis du klarer å ikke spise dem opp fortere enn det;)
IMG_7848
NB! Jeg bløtlegger alltid gresskarkjernene i saltet varmt vann før bruk. Det gjør jeg for å bryte ned antinæringsstoffer som finnes naturlig i alle nøtter, frø og kornsorter, som hindrer næringsopptaket i kroppen. Etter bløtleggingen tørker jeg dem i dehydrator, eller på svak varme i ovnen. (Du kan også bruke disse spirede gresskarkjernene fra iherb!)
Dette innlegget er sponset.

Del dette:

Legg igjen en kommentar