HJEMMELAGDE MARSHMALLOWS (kun søtet med honning!)

IMG_8057
IMG_8059
IMG_8067
Åh… Marshmallows! Husker ikke sist jeg spiste dem. Unngår sånne e-stoff bomber for alt det er verdt;-) Men heldigvis kan vi lage Hjemmelagde Marshmallows, med kun honning som søtning! Som smaker like godt (om ikke bedre!), har samme konsistens (smelter nesten på tungen…) – Og selvfølgelig er helt uten tilsetningsstoffer, fortykningsmidler, konserveringsmidler, fargestoffer og det som verre er. Å lage økologiske hjemmelagde marshmallows er faktisk ganske enkelt, og tar ikke så mye tid. Men du trenger en kjøkkenmaskin, en kjøkkenvekt, og et sukkertermometer (Tips: Clas Ohlson!). Åh, dette er gøy altså.
Til ca 25 biter marshmallows trenger du: 
230 g. vann
3 ss. gelatin (pulver)
300 g. honning
1/2 ts. Helios Bourbon Vanilje
1 klype havsalt
Topping:
Kakaopulver, kokos, melis, pulver av bær, krydder, eller lignende. 
Ha halvparten av vannet sammen med gelatinpulveret i kjøkkenmaskinen, og la det ligge sammen til bløt. Du trenger ikke skru på maskinen enda.
I en gryte blander du sammen resten av vannet, honningen, vanilje og havsalt. Sett sukkertermometeret fast i gryta. Sett på platen på medium temperatur og la det koke til blandingen når ca 115 varmegrader, «soft ball stage», dette tar ca 7-8 minutter. Når blandingen er ca 115 grader tar du gryten av platen med en gang.
Sett kjøkkenmaskinen på laveste hastighet og hell den varme honningblandingen i forsiktig, litt etter litt. Når alt er blandet sammen øker du gradvis hastigheten på kjøkkenmaskinen. Det kan være lurt å dekke til maskinen med et håndkle så det ikke spruter varm honning opp. Ganske raskt vil du se at blandingen tykner og blir hvit. La den vispe i ca. 10 minutter, til du har en stiv mashmallowmasse.
Imens maskinen går; Kle en kakeform med bakepapir. Det passer fint med en firkantet form, men du kan selvfølgelig bruke en rund form, en avlang brødform, eller mindre småformer. Fordel litt av toppingen din i bunnen av formen. Jeg brukte kakaopulver og melis.
Fordel mashmallowmassen i formen. Bre den utover med en slikkepott slit at den blir rett på toppen. Dryss over mer topping.
Marshmallowsen stivner ganske raskt, men la den stå et par-tre timer, eller over natten, for å være sikker på at den er helt stiv. Skjær opp firkanter og nyyyyt!
IMG_8073
IMG_8068
IMG_8070
IMG_8080
IMG_8099
Dette innlegget er sponset. 

Del dette:

One thought on “HJEMMELAGDE MARSHMALLOWS (kun søtet med honning!)

Legg igjen en kommentar