De Ultimate Chocolate Chip Cookies!

IMG_7360

IMG_7416

Se her! En oppskrift helt uten surdeig, med hvetemel OG relativt mye sukker!! Det er ikke hverdagskost her i hus. Men hallo!! Man må ha cookies i blant. Og de er økologiske – alt som er økologisk er sunt, eller hva?;-) Disse er typisk amerikanske – store, runde og myke i midten. Jeg kjører på med masse mandler og sjokolade, men du kan selvfølgelig bruke annet fyll også. Tranebær/rosiner og hvit sjokolade er en hit. Eller klassikeren makadamia nøtter og hvit sjokolade. Det som er så gull med cookies (foruten at det smaker vidunderlig), er at de er supre å fryse ned. Ha deigklumpene i en fryseboks eller frysepose, og sleng dem rett i ovnen når du har lyst på nystekte cookies til kvelds… Og hvor koselig er det ikke å gi bort en boks med fryseklare cookiesklumper til en venninne eller venn! (Jeg gomler på en fra frysen akkurat nå!) En annen ting som er gull med cookies, er at de er enkle å lage! Se bare HER:

IMG_7391

IMG_7394

Til 2 brett cookies trenger du:

100 g Helios rårørsukker
100 g Helios kokosblomstsukker
1 ts Helios vaniljesukker
1 egg fra en glad høne
230 g Helios siktet hvetemel
1 ts Helios bakepulver
ca 2 dl romtemperert meierismør

100 g skivede/hakkede mandler
200 g valgfri sjokolade (jeg bruker 70%)

Bland sammen sukker, smør, vaniljesukker og egg. Ha i mel, bakepulver og salt, litt etter litt. Du skal få en tung og stiv deig som kan formes med hendene. Bland inn nøtter og sjokolade til slutt. Fordel deigen på et stekebrett, ca 1 toppet spiseskje i hver klump. La det være litt avstand mellom klumpene så de ikke sklir inn i hverandre. Stek cookiesene på 180 grader, i ca 8 – 10 minutter, eller til de er såvidt gyldne. Avkjøles litt. ALLER best mens de fortsatt er litt varme…

IMG_7406

 

IMG_7413

 

Dette innlegget er sponset

Del dette:

Legg igjen en kommentar