Chilli con Carne

IMG_6962

IMG_6938

En god gammeldags klassiker. Skikkelig deilig høstmiddag med en mexikansk vri! Denne kan du bruke så lang tid du bare gidder på, smakene blir ekstra gode med lang putretid. Men den klarer seg fint på 30 minutter også. Lag opp dobbel porsjon når du først er i gang, så har du et par middager i frysern utover høsten… Server gjerne med avokado, fersk koriander og en god klatt ekte rømme. Litt revet ost på toppen skader heller ikke.

PS! Jeg er endelig på snapchat! Følg meg gjerne for inspirasjon… Hele denne retten ligger trinn for trinn på «my story» frem til imorgen kveld. Du finner meg under navnet «smakavhimmel»;)

Til 2-3 personer trenger du:

Et par gode klatter med meierismør
4-500 g økologisk kjøttdeig
1 gul løk
3 hvitløksfedd
1/2-1 chilli med frø
2 ts malt korianderfrø
2 ts spisskummin
Pepper
2 små gulrøtter eller 1 stor
1 rød paprika
1 håndfull soltørkede tomater (TIPS! nå finner du økologiske i flere butikker, jeg har sett det på Meny og på Kiwi)
1 liten slant med rødvin (ca 1 dl) – kan fint sløyfes
1 boks økologiske tomater
3 dl kraft eller vann (jeg hadde deilig lammekraft, ble nydelig!)
2 ss ordentlig ketchup (Jeg liker denne!)
1 håndfull basilikum (kan sløyfes, jeg bare digger basilikum og bruker det i nesten alt;)
1 håndfull koriander (+ mer til servering)
Et par rader 70% sjokolade
1 boks økologiske grytebønner
Rømme, avokado og revet ost til servering (valgfritt

Fres kjøttdeigen i en stor gryte med en god klatt smør i. La den få en digg stekeskorpe på begge sider før du legger kjøttet til siden. Ha en ny klatt med smør i gryta og fres løken i et par minutter til den er blank. Da har du i hvitløk og chilli og rører et par minutter. Pass på så hvitløken ikke brenner seg, det skjer fort og det smaker ikke godt! Ha så i krydderier; malt korianderfrø og spisskummin, samt litt pepper. Videre har du i gulrøtter, paprika og soltørkede tomater. La det surre sammen i noen minutter. Hell over rødvinen og la denne koke godt inn, til det ikke er mye væske igjen. Da har du kjøttet tilbake i gryta, sammen med tomater, kraft/vann, ketchup, basilikum, koriander og sjokolade. Nå skal gryta putre med lokk i minimum 30 minutter, gjerne lenger. Smak til. Før servering har du i bønnene (hell av vannet først!).

IMG_6960

IMG_6931

Del dette:

Legg igjen en kommentar