Enkel Blåbærpai med Ostekrem

IMG_6037

En enkel pai som er ferdig i en fei, og som ikke skal stekes. Den har derimot godt av å stå noen timer i kjøleskapet før servering. Her kan du bruke blåbær, solbær eller bjørnebær. Eller en blanding.

Til 1 pai trenger du:
300-400 gram friske bær (jeg brukte her blåbær fra skogen og litt økologiske solbær fra bærgården Østre enger)
4 ss Helios rårørsukker
300 gram søte kjeks (f eks økologisk havrekjeks fra helsekosten, eller BIXIT fra vanlig butikk)
150 gram meierismør
2 bananer
200 gram kremost naturell
3 dl kremfløte
5 ss Helios melis
IMG_6056
Bland bær og rårørsukker sammen, og la dette stå på benken mens du forbereder kaken. Kjeksen knuses fint. Du kan for eksempel ha kjeksen i en ildfast form og knuse den med bunnen av et glass. Rør inn smeltet smør. Fordel denne massen i en paiform, bruk et glass til å trykke den litt ned i formen. Bananen skjæres i skiver og fordeles oppå kjeksbunnen. Pisk kremfløten og melisen til en myk krem. Litt før den begynner å bli stiv har du i kremosten. Smak til med mer melis om du vil. Bruk en slikkepott og bre ostekremen over kjeksbunnen med bananbitene. På toppen har du bærene.
IMG_6077

Del dette:

Legg igjen en kommentar