Frokostmuffins!

IMG_4551

Super frokost i farta, spekket med næringsstoffer og energi. Oppskriften gir ca 8 store muffins. Disse kan fint fryses og tines i romtemperatur eller i ovnen på 120 grader.

2 dl. Grovt speltmel (jeg bruker spiret mel, men du kan også bruke vanlig)
1 dl. Finmalt speltmel (jeg bruker spiret mel, men du kan også bruke vanlig)
0,5 dl. finmalt Helios linfrø
1 dl. søt honning
2 ts. Helios bakepulver
2 ts. ceylon kanel
1 klype Helios havsalt
2 store økologiske gulrøtter, raspet
1 stort økologisk grønt eple, raspet
1 dl. kokosflak
1 dl. Helios valnøtter, hakket (kan byttes ut med mandler)
1 dl. tørkede tranebær eller bringebær (kan sløyfes)
3 store økologiske egg
2 godt modne bananer, most
1 dl. smeltet smør eller kokosolje
2 ts. vaniljepulver eller frøene fra en vanljestang
IMG_4531
IMG_4543

Bland sammen det våte og ha i det tørre. Eple og gulrot vendes i tilslutt.

Smør muffinsformer med smør eller kokosolje. Bruk gjerne stive muffinsformer, det er best så sklir ikke røren utover i formene. Eventuelt kan du bruke 2 eller 3 papirformer på hver muffins. I og med at det er grovt mel så er deigen tyngre og krever litt mer stabilitiet i formene.

Stekes på 200 grader til de begynner å bli gyldne i kantene. Stikk gjerne en gaffel inn – sitter det deig igjen på gaffelen trenger muffinsene å stå litt til. La dem hvile i formene i et par minutter før du hvelver dem ut.

IMG_4525

Dette innlegget er sponset. 

Del dette:

Legg igjen en kommentar