Hjemmelaget Pizzasaus (og en super base til bolognese eller tomatsuppe!)

IMG_0347
Super måte å bruke opp modne tomater på!
IMG_0309

Til ca. 5 dl saus trenger du;

4 små bokser cherrytomater
1 liten løk, finhakket
3 ss smør til steking
1 stort fedd hvitløk, eller 2 små, finhakket
1/2 chilli uten frø, finhakket
1 ss. Helios rårørsukker
1 dl Helios olivenolje
1 god håndfull fersk basilikum
Salt og pepper
IMG_0324
IMG_0335
Ha smør og løk i en kasserolle og la det surre til løken er myk. Ha i finhakket hvitløk og la det surre ytterliggere 2 minutter mens du rører. Ha i tomatene, basilikum, chilli, sukker, halvparten av olivenoljen, salt og pepper og la det putre på middels varme under lokk mens du forbereder resten av måltidet. Rør av og til.
Når tomatene er most og sausen har tyknet litt, kan du bruke en stavmikser til å jevne den ut dersom du ønsker det, men den er like god som den er. Smak til med salt, pepper og basilikum. Ha over resten av olivenoljen før servering.
IMG_0345
(Vil du bruke sausen som en pastasaus kan du tilsette kjøttdeig. For å lage suppe tilsetter du kraft eller vann og fløte til du har rett konsistens og smak.)
IMG_0351
IMG_0336

Del dette:

Legg igjen en kommentar