Frokostvennlige Gulrotmuffins (Sukkerfrie!)

IMG_9019

Gir ca. 8 små muffins

2 økologiske egg

8 dadler

1 moden banan

2 gode ss. kokosolje

4 ss. yoghurt naturell

6 ss. finmalt speltmel

1 toppet ts. bakepulver

1 ts. ceylon kanel (økologisk kanel)

1 ts. kardemomme

1 klype muskat

3 økologiske gulrøtter, finrevet

4 ts. kokkosmasse

1 håndfull valnøtter, finhakket

Til «glasuren»:

50 g. kremost naturell

50 g. kokoskrem (se hvordan du lager det her!) – har du ikke kokosmelk, eller du ikke har rukket å sette denne kaldt, kan du bruke vanlig fløtekrem

2 ts. god honning

1 skvis lime

Chiafrø og gulrotskiver til pynt (kan erstattes med annen pynt, selvfølgelig)

IMG_9009

IMG_9011

Kjør dadler, banan, kokkosolje og yoghurt i en blender eller bruk stavmikseren til du har en tykk masse. Ha det over i en bakebolle sammen med eggene. Ha så i resten av ingrediensene og fordel i formene. NB! Ikke ha for mye røre i hver form, da er det vanskelig å få den gjennomstekt. Stekes på 180 grader i ca. 15-20 minutter, følg med. Stikk en gaffel inn og se om du får noe kake på – hvis den er helt tørr er kakene ferdigstekt.

Avkjøles litt for du har over blandet glasur og pynt. IMG_9033

IMG_9026

Del dette:

Legg igjen en kommentar