Nøttegodt // Nøttebarer

IMG_8821

IMG_8776

Nøttegodt eller nøttebarer er deilig tursnacks, en liten dessert eller en energibooster før trening.

Til 1 middels stor ildfast form trenger du:
2 dl. økologisk eplejuice
10 ss. honning (den flytende varianten) eller lønnesirup
1 ts kanel (kan sløyfes)
1 klype havsalt
2 dl. små havregryn
60 gram valnøtter
60 gram mandler
60 gram paranøtter eller hasselnøtter
Smeltet mørk sjokolade (kan sløyfes)
IMG_8749
IMG_8757
Kok opp eplejuice, honning/lønnesirup, kanel og salt i en gryte og la det koke til det blir litt seigt, ca 10 minutter. I mellomtiden tørrsteker du havregryn og nøtter i et par minutter i en stekepanne. Rør hele tiden så det ikke brenner seg! Du kan enten finhakke nøttene for hånd, eller bruke en foodprosessor.
Ha nøtter og havregryn oppi gryta med juice og sirup, og rør rundt til alt er godt blandet. Ha det hele over i en ildfast form, brødform eller lignende, som er dekket med bakepapir. Legg et bakepapir oppå blandingen også. Bruk et glass eller hendene dine til å trykke massen godt ned i formen. Sett den kaldt til den har stivnet. (Den vil alltid være litt klissete, men skal henge godt sammen). Kutt opp i ønsket størrelse, og sprinkle eventuelt smeltet sjokolade på toppen. De kan også dyppes ned i sjokolade. Eller være helt uten.
Sett dem inn igjen i kjøleskapet til sjokoladen er stivnet.
Skal du ha dem med på tur, så er det lurt å pakke dem inn i litt bakepapir, så slipper man å bli klissete på hendene! Skal de serveres hjemme, kan de settes på grillpinner og spises som lollipops!
(Oppbevares i kjøleskapet og holder seg en ukes tid).
IMG_8794
IMG_8802

Del dette:

Legg igjen en kommentar