Grov Smuldrepai med Jordbær og Bringebær

IMG_0091

Nå er det vår! Det må feires! En deilig dessert som er enkel å lage, grov og uten så mye sukker. Smaker enda bedre med litt vaniljeis! Kaken kan varieres med andre typer bær, f. eks. bjørnebær og blåbær.

IMG_0103

Til en middels stor rund paiform trenger du:
100 g Helios sammalt hvete fin
30 g store Helios havregryn
50 g Helios kokosolje
0,5 dl Helios lønnesirup
En halv ts. havsalt
50 gram skivede eller grovhakkede Helios mandler
200 g økologiske jordbær (frosne er like bra!)
200 g økologisk bringebær (frosne er like bra!)
3-4 ss. Helios rårørsukker
Noen skiver økologisk smør
IMG_0099
Bland sammen ingrediensene til toppingen, du skal få en smuldrende deig. Juster eventuelt med mer mel eller kokosolje.
Fordel bærene i kakeformen og strø rårørsukkeret over. Smuldre deigen jevnt over bærene. Fordel smør i skiver på toppen. Kaken stekes midt i ovnen på 175 grader, til den er boblende i midten og sprø p å toppen, ca 30-40 minutter.
IMG_0123
IMG_0113
Dette innlegget er sponset. 

Del dette:

Legg igjen en kommentar