Turmat: Minipizza

IMG_8374

Små minipizzaer som kan fylles med det du måtte ha liggende i skapet. Jeg har laget tre forslag, men bruk fantasien! Perfekt som turmat, og kan fryses både med og uten topping.

IMG_8383

Til ca. 2 brett minipizzaer trenger du;

1 kg. Helios finmalt speltmel
1/2 pakke fersk gjær
1 ts. Helios havsalt
1 ss. Helios rårørsukker
2 ss. kaldpresset olivenolje
Lunkent vann

IMG_8391

Bland sammen alle ingrediensene og ha i vann til du har en deig som samler seg. Har du en kjøkkenmaskin med eltekrok elter du i 5-10 minutter, for hånd noe lenger. La deigen heve til dobbel størrelse, dette tar ca 1-2 timer. (Du kan også langtidsheve deigen over natten f eks, da bruker du 1/3 av gjæren og kaldt vann.)

Del deigen i små boller og trykk dem ut til rundinger. Jeg har lært at når man lager pizza, skal man ikke bruke kjevle, for da kjevler du all luften ut av deigen. Bruk heller bare hendene! Fordel pizzaene utover stekebrett. Det gjør ingenting om de ligger tett.

IMG_8386

Ha på det du måtte ønske av topping! Her kommer 3 forslag;

– Chevre og pinjekjerner (+ honning og fersk persille etter steking).
– Helios pesto, oster (jeg brukte brie og manchego, for det var det jeg hadde) (+ parma/serrano skinke etter steking)
– Tomatsaus, spicy lammekjøttboller, løk og fetaost

Sprikle gjerne litt god olivenolje over pizzaene før steking, og særlig langs skorpene, så blir den sprø og deilig!

Stekes på max temp. i ovnen, til den er gylden og fin!

IMG_8379

Dette innlegget er sponset. 

Del dette:

Legg igjen en kommentar