Spelt-Horn

img_4492

img_4508

Mmmmm nystekte horn med smør og brunost og hjemmelaget kakao med krem. Finnes det noe bedre å starte helgen eller uken med? Helgen tilbrakte jeg sammen med to gode venninner på mammas småbruk på Nøtterøy. På lørdag koste vi oss med å plukke (masse) plommer, og bake både grovbrød og disse hornene. Vi brukte kun finmalt mel her, men du kan gjerne eksperimentere med grovere meltyper dersom du ønsker det! Eller bare blande inn litt grovt mel hvis du vil ha dem bittelitt grovere. Hornene kan også fylles med ost og skinke, eller pizzafyll som ost og pepperoni. Perfekt matpakke-fyll!

 

img_4457

(Kakaoen lagde vi ved å smelte sjokolade og ha i melk og vanilje, litt sukker hvis det trengs. Krem piskes av kremfløte og litt vanilje.)

img_4467

img_4468

Til 24 horn trenger du:
1 kg. finmalt speltmel
6 dl. melk
250 g. smør
1 post tørrgjær
4 ss. rørsukker eller kokkossukker
1 ts. havsalt
1 egg til pensling

img_4495

Smelt smøret på svak varme og ha i melken. La blandingen være fingervarm. Hell væsken over i en bakebolle. Ha i mel og gjær, sukker og salt, og elt det sammen litt etter litt. Deiger med spelt trenger ikke så mye elting, men det er fint å jobbe litt med deigen slik at du er sikker på at alt er godt blandet. Ha gjerne deigen ut på benken og kna den med hendene. Når du har en samlet og jevn deig har du plast over og lar den heve på et lunt sted i ca. 1 times tid, eller mer hvis du rekker det.

img_4499

Ha deigen ut på en melet kjøkkenbenk og del den i tre deler. Kjevle ut en del av gangen til en tynn runding. Skjær rundingen opp i 8 trekanter. Rull hver trekant inn fra ytterst til innerst. Legg hornene på stekebrett med stekepapir. Etterhev i 1,5 time, eller så lenge du gidder. Pensle med pisket egg og stek på 220 grader i ca. 8-10 minutter, steketiden varierer med størrelsen på hornene.

 

img_4507

img_4517

Serveres varme…

img_4488

img_4516

Del dette:

Legg igjen en kommentar