Sprø Chips av Rosenkål

IMG_6070

Godt nyttår da dere! Guri, er 2013 over allerede? Jeg synes ikke det var mer enn en måned eller to siden jeg feiret nyttårsaften på Jamaica med min kjære. Men det var virkelig 12 måneder siden… Dagene og ukene dette året har bare fløyet avsted! Samtidig har masse nytt fått skje i året som er gått. Jeg startet denne bloggen for nesten ett år siden, og jeg er helt overveldet av antall besøkende, hyggelige kommentarer og tilbakemeldinger siden den gang. Så gøy at så mange kan finne inspirasjon her inne! TAKK! Jeg håper jeg er med på å bidra til at dere tar bedre matvalg i hverdagen. Så håper jeg nyttårsforsettene deres er å lage mer mat fra bunn, å bruke (enda) mer rene og næringsrike ingredienser og fokusere mer på økologiske alternativer!

Det er ikke bare bloggen som har vokst i 2013. Et lite frø har også vokst i magen min, og nå er det ikke bare et frø lenger! (Det føles hvertfall ut som at jeg bærer rundt på en hel barnehage…) Han sparker og ruller rundt i ett sett der inne. Jeg går inn i 2014 med masse forventninger og forhåpninger om hvordan livet i 2014 blir – livet som mamma. Og jeg gleder meg til alt som kommer om ikke mange ukene. Håper dere vil følge med på bloggen også i tiden fremover – i 2014 vil jeg måtte fokusere enda mer på måltider som er like næringsrike, men enda raskere enn det jeg har måttet gjøre tidligere. Men selv med en liten krabat hjemme som krever masse oppmerksomhet, tid og kos, er det viktig å ikke glemme måltidet som det nest viktigste! Foreldrene trenger jo også næring og byggeklosser til kroppen for å kunne fokusere optimalt på den lille!

IMG_6061

Så til oppskriften!

Da jeg var i USA sist fant jeg en pose med sprø chips av rosenkål (hva finner man ikke i USA…?) og jeg har lenge tenkt på å prøve meg på det samme selv. Grønnkålchips er jo superenkelt og godt, så chips av rosenkål burde vel bli bra det også. Smaken på rosenkålen er noe mildere enn grønnkålen, så det kan være den faller i smak hos enda fler. Et godt og næringsrikt alternativ til butikkjøpt potetgull – og så enkelt å lage! Dette klarer ALLE!

Du trenger:
Rosenkål
Olivenolje
Himalayasalt eller havsalt

Kutt av stumpen på rosenkålen og fjern ett og ett lag av gangen. Når du har fjernet de ytre lagene må du kanskje kutte av litt mer stump for å få av flere lag. Ha alle lagene (bladene) i en skål. Ha over litt olivenolje (bare et par skvetter!), bland godt sammen så alt er dekket av litt olje. Ha bladene over på et stekebrett med stekepapir og dryss over salt. Chipsen stekes på 170-180 grader til de er gyldne og sprø.

Håper året bringer dere all mulig lykke og spennende opplevelser!

IMG_5836

Del dette:

One thought on “Sprø Chips av Rosenkål

Legg igjen en kommentar