Halvgrove Rundstykker med Gresskarkjerner (Spelt & Bygg)

IMG_5470

Deilige, halvgrove rundstykker med masse gresskarkjerner. Enkle å lage og holder seg godt i fryseren.

Til ca. 15 rundtstykker trenger du:

5 dl. lunken væske (jeg blander vann og melk)
1/2 pakke fersk gjær
2 ss. honning eller lønnesirup
1-2 ts. havsalt
300 g. finmalt speltmel
300 g. grovmalt byggmel (kan erstattes med annet grovt mel, men da må du kanskje ha mer/mindre væske)
100-150 g. gresskarkjerner, gjerne lagt i bløt over natten (men det går fint uten også)
1 egg + frø til pensling

IMG_5413

IMG_5422

Varm opp væsken så den er lunken, men pass på at den ikke er for varm – da vil du ikke få mye effekt av gjæren. Bruker du kjøkkenmaskin vil dette øke temperaturen i deigen så ta det i betraktning når du kjenner på væsken. Den skal være fingervarm, eller litt kaldere enn det for å være på den sikre siden.

IMG_5448

Rør ut gjær, salt og honning i væsken. Så elter du inn melet litt etter litt. Til slutt gresskarkjernene. La deigen heve til dobbel størrelse under plast eller et klede, i ca. 1 time. Rull ut rundstykker og legg dem på et stekebrett. La dem etterheve i ca. 30 minutter før du pensler med egg og strør litt frø på toppen. Har du ikke frø kan du strø over litt mel. Stekes midt i ovnen på 220 grader, i ca. 10 minutter, eller til de er gyldne. Ha en god mandag!

IMG_5459

Del dette:

2 thoughts on “Halvgrove Rundstykker med Gresskarkjerner (Spelt & Bygg)

Legg igjen en kommentar