Spelt-Risotto med Kantareller

IMG_5115

Mens vi fortsatt har høst i luften og kantareller i butikken… Virkelig en smakfull og fyldig rett! Ha den som tilbehør til middagen, eller som en rett i seg selv. Oppskriften er inspirert av godt.no sin «byggotto» – en risotto av byggris. Jeg bruker perlespelt fra Holli mølle her, men du kan bruke byggryn også – bare pass på at de er godt bløtlagt på forhånd. Spelten trenger du ikke bløtlegge, men skylle godt. Mmmm, lykke til!

IMG_5095

Til 2 personer trenger du:
1,5 dl. perlespelt
1/2 gul løk, finhakket
2 ss. smør
1 dl. hvitvin (alkoholen vil kokes bort, men du kan bruke alkoholfritt også)
ca. 4 dl. kyllingbuljong, gjerne blandet med kraft
0,5 dl. revet parmesan
150 – 200 g. kantareller, godt renset og revet i mindre biter
1 liten håndfull fersk persille
Salt og pepper

IMG_5110

IMG_5104

Ha løken og 1 ss. smør i en gryte, mykne løken et par minutter på middels varme. Ha i perlespelten, rør godt. Hell over hvitvin og la det koke til det ikke er mye væske igjen. Hell over buljongen. Kok i ca. 25 minutter, rør av og til. Blir det for tørt underveis, har du over litt mer vann. All væsken skal kokes inn i spelten, og den skal være myk å tygge på. Imens spelten koker, steker du soppen i litt smør og krydrer den med salt og pepper.

Når spelten er ferdigkokt rører du inn 1 ss. smør, parmesan og persille. Smak til med salt og pepper. Ha over soppen rett før servering. Smaklig måltid!

IMG_5124

FotoFlexer_Photo

Del dette:

0 thoughts on “Spelt-Risotto med Kantareller

Legg igjen en kommentar