Rosa Chévre Salat

Smakfull og super-næringsrik lunch eller middag!

img_0390

Til 3-4 porsjoner tok jeg:

1/2 pakke Chévre, smuldret (ca. 150 g.)
3-4 gode håndfuller Babyspinat,
4 middels store Rødbeter (rå, ikke fra glass), skrellet
1 dl. rå Quinoa, kokt
Litt pinjekjerner (gjerne ristet litt i en tørr panne)
Salt og pepper

Dressing:
5 ss. God oliveolje
0,5 – 1 ss. Dijonsennep
Godt med salt og pepper

Bland sammen dressingen, smak til og sett den til side. Jeg dampkoker de skrellede rødbetene i ca. 10 minutter til de er møre. Har du ikke dampkoker så bruker du en sil som tåler høy varme, har den med rødbetene oppi en større gryte med litt kokende vann i – slik at dampen treffer rødbetene, men ikke vannet. Du kan også kjøpe en damp-sak på IKEA som du kan ha oppi gryten. (Det er kjempelurt å dampe grønnsakene istedenfor å koke dem – så koker du ikke bort all næringen!) Kok samtidig opp quinoaen som anvist på pakken. Fordel spinaten i en salatbolle eller på et fat. Kutt opp rødbetene i båter og fordel dem utover spinaten sammen med quinoa. Smuldre osten over, pinjekjerner, dressing og nykvertet pepper.

img_0399

img_0404

Del dette:

Legg igjen en kommentar