No-Sugar Waffles (som får i gang forbrenningen)

IMG_3450

EKTE vafler med alt det digge i – bare mer fiber og helt uten sukker. Allikevel er smaken så søt og deilig! Jeg er helt seriøs når jeg sier at du kan lure enhver vaffel-elsker med disse. Saftige og smelter-nesten-på-tungen… Jeg serverte med jordbær, banan og honning + hjemmelaget jordbærsyltetøy. Men bruk for all del det du har!

Jeg booster vaflene med linfrø. Linfrø er supre for å sette i gang forbrenningen fordi de svulmer opp i magen og stimulerer på den måten fordøyelsessystemet. De er også rike på omega-3 og protein. Imidlertid klarer ikke kroppen vår å ta opp all denne næringen når linfrøene er hele. Det er derfor lurt å knuse dem før du bruker dem i kosten din. Har du en krafig brender, eller en foodprosessor kan du gjøre dette ved hjelp av denne. Har du ingen av delene går det helt fint det også – da kan du ha frøene i en pose, knyte godt sammen og slå til med en kjevle eller en full flaske. Eventuelt kan du bruke er morter hvis du har. (Å knuse dem litt er bedre enn ingenting – de trenger ikke være helt finmalt). Linfrø er milde på smak slik at de passer i de fleste oppskrifter basert på mel, smoothies osv.

Ps! Du kan lett doble mengden linfrø i denne oppskriften hvis du ønsker det!

IMG_3467

Til 5 vafler:

1 dl. finmalt spelt//hvetemel (her kan du eksperimentere med grovere melvarianter!)

1 dl. havregyn

1 ss. linfrø

1 dl. kefir//kan erstattes med yoghurt natuell (men det er best med kefir)

1 dl. melk (jeg bruker mandelmelk som har en digg nøttesmak, men det er også digg med H-melk)

1 egg

50 g. smør

2 ss. honning

1 klype salt

1 liten ts. kardemomme

1/2 ts. vaniljepulver (tørket vaniljefrø)//vaniljestang

IMG_3470

Mal havregryn og linfrø i en blender eller foodprosessor. (Har du ikke noe hjelpemiddel se tipset mitt over. Havregrynene kan du isåfall la være som de er – det ser ikke like fint ut men smaker vel det samme.) Få det så finmalt som mulig. Bland sammen resten av ingrediensene og ha i smeltet smør. La røren svelle et par minutter før du steker vaflene i vaffelhjern. Mmmmmmmm!!!!

IMG_3468

Del dette:

Legg igjen en kommentar