Lørdagsrundstykker med Spelt, Linfrø & Solsikkefrø

Smell sammen ingrediensene kvelden før og la deigen heve i en gryte med lokk i kjøkeskapet over natten, så tar det ikke så lang tid før du har rykende ferske rundstykker! (Du kan selvfølgelig også bruke oppskriften og heve normalt – da tar du 1 pose tørrgjær og lunken væske og lar deigen heve til dobbel størrelse, min. 1 time.)

5 dl. væske (vann og melk)
1,5 ts. tørrgjær
2 ts. sukker
1 ts. salt
ca. 8 dl. speltmel (50/50 fint og grovt)
1 dl. linfrø
1 dl. solsikkefrø
1 egg til pensling

IMG_2324

IMG_2325

Rør ut gjæren i vannet. Skal du heve over natten så trenger du ikke lunkent vann, det kan være kaldt. Bland inn resten av ingrediensene og elt til du har en jevn deig som slipper bollen. Ha den over i en gryte med lokk og la den stå i kjøleskapet over natten.

Så fort du våkner tar du gryten ut av kjøleskapet og lar den hvile på benken i 30-60 min. Da blir den romtemperert og er lettere å jobbe med!

Del deigen opp i 16-18 deler og form til rundtstykker. Etterhev i minimum 30 minutter.

Skjær et snitt i dem og stek midt i ovnen på 200 grader til de er gyldne. Sjekk om de er ferdige ved å slå lett under og se om du får en hul lyd. Avkjøl på rist. Nam nam nam!

Ha en fantastisk lørdag!!

IMG_2338
IMG_2332

Del dette:

0 thoughts on “Lørdagsrundstykker med Spelt, Linfrø & Solsikkefrø

  1. Pingback: Spicy Blomkålsalat med Honning-Vinaigrette på 1-2-3 (Perfekt til grillmaten!) | Smak av Himmel

Legg igjen en kommentar