Grov Laks, Spinat & Brokkoli Pai + En Digg Mango & Avocado Guacamole

20130427-153724.jpg

Paien er nesten som et hvitt lerret… Du kan bruke hvilke farger og pensler du vil! Varier med ulike mel, grønnsaker, kilder til protein og tilbehør. Slipp kreativiteten løs! Paien er også den perfekte restemat-muligheten. Den passer godt i matpakken. Og til enhver stor eller liten lunch. Som tilbehør er det godt med litt godt brød eller en salat, og en dressing eller guacamole. Jeg blandet en rask mango og avocado guacamole til denne.

Grov laks, spinat og brokkolipai
(Til 1 stor eller 2 mindre paiformer)

Til bunnen:
1,5 dl. grovmalt speltmel
1,5 dl. finmalt speltmel
2 ss. kokkosolje
2 ss. smør
2 ss. creme fraiche//kesam
Litt salt

Til fyllet:
1 liten løk
1 bunt vårløk
1/2 hode brokkoli
1 god håndfull fersk spinat
1/2 pakke salmalaks/annen laksefilét
6 egg
4 ss. cottage cheese//kesam
Ferske urter (hvis du har)
Salt og pepper

20130427-153952.jpg

Bland sammen ingrediensene til bunnen til du har en samlet klump. La den hvile i kjøleskapet mens du forbereder fyllet.

Finhakk løken. Kutt brokkolien i mindre buketter. Skyll spinaten. Fres løk og brokkoli på middels varme i en panne i noen få minutter, bare til det er litt mykt.
Krydre med salt og pepper.

Ta deigen ut av kjøleskapet og trykk den ned i formen(e). Prikk den med en gaffel, så den ikke bobler seg i ovnen. Fordel spinatblader over bunnen. Så tynne skiver laks over spinaten, videre brokkoli og løk.

Bland sammen eggene og cottage cheese i en bolle. Ha i friske urter hvis du har noen. Hell blandingen over formen(e). Topp med finhakket vårløk og mer salt og pepper.

Stekes midt i ovnen på 200 grader til den er gjennomstekt og gylden.

20130427-153958.jpg

Mango & Avocado Guacamole

3 små avocado (eller 2 vanlig str.)
1 liten charlottløk
Salt og pepper
Saften av 1/2 sitron
1/2 mango

Bruk en stavmikser og bland sammen avokado, løk og sitron. Smak til med salt og pepper. (Har du ikke stavmikser så kan du mose for hånd, og finhakke løken). Kutt mangoen i mindre biter og bland den inn til slutt, og litt på toppen.

Yummy!

20130427-153740.jpg

20130427-153754.jpg

Del dette:

Legg igjen en kommentar