Sweet & Healthylichious Chocolate Packed With Glazed Hazelnuts

20130418-001530.jpg

Forskning har vist at ren kakao er godt for helsa vår. Den har over 300 ulike næringsstoffer og er noe av det mest næringsrike vi finner i naturen! Den kan redusere risikoen for slag, hjertesvikt, kreft og diabetes. Dessverre er vanlig, butikk-kjøpt sjokolade industrielt bearbeidet og varmebehandlet med opp mot 150 grader slik at næringsstoffene ikke klarer å overleve. I tillegg blir den tilsatt store mengder raffinert sukker og andre tilsetningstoffer jeg ikke klarer å uttale.

Rå kakao er fremstilt av kakaobønner som ikke er ristet på høye temperaturer, men er skånsomt tørket slik at all næringen er i behold!

Når du lager sjokolade selv har du full kontrol over hvilke ingredienser du får i deg. Og man trenger faktisk ikke vanlig sukker for å få til en søt og god sjokoladesmak. Idag lagde jeg en mørk sjokolade-variant og spicet den litt opp med «karamelliserte» hasselnøtter. Denne anbefales! Spiser den på sengen i skrivende stund 🙂

1 porsjon, ca 10 mini muffins-former:
100 g. råkakao masse
50 g. råkakao smør
20 g. agavesirup
20 g. sukrin-melis
1 god ts. øko vaniljesukker

Til nøttene tok jeg:
50 g. grovhakkede hasselnøtter
1 ss. agavesirup
1 ss. sukrin
1 ts. salt

20130418-001226.jpg

Smelt kakaomassen og kakaosmøret forsiktig i vannbad. Rør godt sammen og bland inn søtningene.

Rist nøttene i en tørr stekepanne på svak varme, så de blir litt gyldne. Ha over sirup, salt og sukrin, og bland sammen. Avkjøl litt på et stekepapir.

Bland nøttene inn i sjokoladen og ha over i former. Bruk hva som helst! En gammel is boks, melkeglass, muffinsformer – whatever! La det stivne i kjøleskapet eller i fryseren. Naaammmm!!

20130418-001205.jpg

Del dette:

Legg igjen en kommentar