Sunn & Varm Kakao

20130422-152849.jpg

Hvem kan vel motstå en rykende varm kakao, selv på en nå-blir-det-snart-vår dag? Vi kan vel strengt tatt ikke si at våren har kommet enda… Jeg fryser hvertfall fortsatt på tærne.

Dette er en næringsrik kakao, full av antioksidanter – men det går selvfølgelig ikke på bekostning av smaken. Mmmm!

Jeg lagde den på nøttemelk, fordi magen min takler det bedre enn melk fra kua (& fordi det er dødsgodt!) – men for all del, bruk vanlig melk hvis du vil! Jeg lagde den litt lys, men tilsett gjerne mer sjokolade hvis du liker den mørkere.

Til to små kopper (eller 1 stort) tok jeg:
To kopper hasselnøttmelk (du kan også bruke mandelmelk)
1 toppet ts. rå kakao (pulver)
1 god knekk 90% sjokolade (70 eller 80% er også helt fint)
2 dadler
1 liten klype kanel
1 liten klype økologisk vaniljepulver (du kan også bruke litt vaniljestang)
1 liten klype salt
1-2 ss. kokkossukker

Kjør dadlene sammen med litt av melken i en blender til dadlene er så oppløst som mulig. Ha det over i en liten gryte sammen med resten av ingrediensene og varm forsiktig kakaoen, helt til sjokoladen er smeltet og det såvidt ryker fra gryten.

Server som den er, eller med en klatt kokkoskrem på toppen. Jeg hadde litt hakkede mandler og kakao.

20130422-152855.jpg

Del dette:

0 thoughts on “Sunn & Varm Kakao

  1. Pingback: Sjokoladepinner med Søt-Salte Mandler (álá verdens kuleste fetter og kusine) | Smak av Himmel

  2. Pingback: Sjokoladepinner med Søt-Salte Mandler | Smak av Himmel

Legg igjen en kommentar