Strawberry Limonade

20130413-144622.jpg

Første gang jeg smakte en Strawberry Limonade var på «Bubba Gump» på Disney World i Orlando, Florida. Og det var kjærlighet ved første blikk. Da jeg var i Manila forrige helg måtte jeg innom Bubba Gump kun for denne limonaden! Helt fantastisk god. Men i og med at Bubba Gump aldri åpnet noen restaurant i Oslo, så måtte jeg prøve å rekonstruere smaken på egen hånd. Om den ble helt lik vet jeg ikke, men denne ble veldig god denne også! Perfekt på en sommerdag, eller en april-dag man skulle ønske var en sommerdag.

NB! Juster sukkermengden etter hvor søtt du liker det – jeg er ikke så glad i altfor søtt så jeg hadde bare i 2 dl sukker. Du kan fint doble mengen om du liker det søtere

Til en stor mugge tok jeg:
10 store sitroner
1 kurv jordbær (eller tilsvarende mengde frossne)
2 dl rørsukker
8 – 10 dl vann

Vask sitronene godt med en børste. Bruk så en ostehøvel og riv skallet av. Hakk skallet i mindre biter og ha det i en bolle. Kok opp vann og sukker slik at sukkeret løses helt opp. Hell sukkervannet over sitronskallet og la det stå så lenge du gidder å vente før du siler limonaden over i en bolle du kan helle fra.

Mens du venter presser du saften ut av sitronene og kjører det sammen med jordbær i smoothieblenderen eller med stavmikseren, til du har en tykk masse. Du kan spare noen jordbær hvis du vil hakke opp og ha dem i limonaden til slutt.

Hell jordbær og sitron-massen over i den silte limonaden, og ha det hele over på en flaske eller mugge. Server med isbiter og friske jordbærskiver i glasset 🙂

20130413-144650.jpg

Del dette:

Legg igjen en kommentar