Pita i Panne med Lime & Koriander – Marinert Torsk

20130424-215348.jpg

Det er alltid så lite inspirerende å lage middag bare til seg selv. Og det kan være vanskelig å finne på noe å lage som er sunt og godt, og samtidig raskt. Men for meg er det viktig å ikke droppe det gode måltidet selvom man bare skal kokkelere for seg selv! Så her kommer en superenkel & rask, sunn & GOD middag for 1! Jeg lagde bunnene med kokkosmel som er laget av 100% kokkos, og er helt glutenfritt. Du får tak i det på helsekosten eller store matvarebutikker 🙂 Som «fyll» hadde jeg torskefilét som jeg marinerte kort i lime, koriander, salt og pepper – men bruk det du har lyst på!

Til 2-3 «Pitabrød»:

4 eggehviter
2 ss. kokkosmel
1 klype tørket hvitløk
1 klype pepper

Til fyllet:

1 torskefilét
Saften av 1/2 lime
Litt frisk koriander, finhakket
Salt og pepper
1/2 tomat, finhakket
1 liten vårløk, finhakket
Litt kokkosolje til steking

Mariner fisken i lime, koriander og salt og pepper mens du blander sammen røren til pitabrødene. Røren skal være helt klumpfri og fin.

Stek fisken i litt kokkosolje på middels varme (eller smør/annen olje) til den er gjennomstekt.

Så til stekingen av pitaene: Smør en tørr panne. Ha ca 2 ss. røre i pannen og trykk den litt utover slik at du får en ønsket størrelse. Den skal være ca 0,5 cm. tykk, eller litt mindre enn det – men ikke helt tynn, da blir det umulig å snu den. Stek til den er stiv på toppen og vend den forsiktig. Stek til den er gylden på begge sider. Gjør det samme med resten av røren.

Kutt opp fisken i mindre biter og bland den sammen med tomatene og vårløken. Fordel det utover bunnene og krydre med salt og pepper. Server med koriander og lime.

God middag!!

20130424-215413.jpg

Del dette:

0 thoughts on “Pita i Panne med Lime & Koriander – Marinert Torsk

  1. Pingback: Ukemeny Uke 30 | Smak av Himmel

Legg igjen en kommentar