Oh, Sweet Müslibar

20130415-223237.jpg

Perfekt «pick-me-up» snack! Og super i matpakken i disse eksamenstider. Hiv oppi det du har liggende eller det du har lyst på!

Oppskriften gir 1 stor brødform, ca 15 barer:
100 g. havregryn
100 g. grovhakkede nøtter – jeg bruker mandler og hasselnøtter
4 ss. frø – jeg brukte quinoa, chia og solsikke
50 g tørket frukt eller bær
10 ss. honning
Saften av 2 appelsiner
1 ts kanel
1 klype salt

Kok opp appelsinsaft og honning sammen med salt og kanel i en liten gryte. La den putre til den tykner, ca 10 – 12 minutter. I mellomtiden tørrsteker du havregrynene til de blir gyldne – rør hele tiden så de ikke brenner seg. Når honning-saften er ferdig blander du alle ingrediensene sammen i gryten og lar det stå å trekke så lenge du gidder før du har røren over i en brødform dekket med stekepapir. Trykk massen hardt ned i formen. La den stå i kjøleskapet over natten. Hvelv den ut på en skjærefjøl, kutt opp i ønsket store barer og pakk dem halvveis inn i matpapir så de ikke blir så klissete å holde i. Oppbevares i kjøleskapet!

20130415-223801.jpg

Del dette:

0 thoughts on “Oh, Sweet Müslibar

Legg igjen en kommentar