Smoshy Snickers Cookies & Vaniljemuffins med eple, mandler og kanel

20130314-164754.jpg

To oppskrifter som definitivt skaper litt balanse opp i alle de supersunne oppskriftene jeg har postet denne uken.

You’re in for a TREAT! Cookiesene er en klassiker som de fleste liker – skapte hvertfall jubel her blandt både barn og voksne. Og muffinsoppskriften har blitt kjærestens favorittmuffins, så de bør være ganske bra (han har måttet smake på mye rart, hehe).

Smoshy Snickers Cookies (en stor porsjon, ca 50 stykk):

20130314-170217.jpg

7,5 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts salt
200 g myknet smør
3,5 dl brunt sukker
2,5 dl hvitt sukker
3 egg
3 ts vaniljesukker
3 ss mandler, finhakket
6 snickers barer

Pisk hardt sammen smør og sukker, til du har en jevn krem. Ha i ett og ett egg av gangen, så vaniljesukker og mandler. Bland mel, bakepulver og salt i en bolle for seg og ha litt og litt over i smørblandingen. Blir deigen veldig tørr så kan du ha i et par ss vann, men det SKAL være som en stor klump.
Hakk opp sjokoladen i passe store biter og vend dette forsiktig inn i deigen.

Bruk to skjeer og legg topper på et stekebrett med stekepapir. Vil du ha litt størrelse på cookiesene så er 1 ss passe størrelse. La det være litt plass rundt dem på brettet så de ikke smelter inn i hverandre.

Stekes på 180 grader i ca 10 minutter, på varmluft. Følg med under steking! De skal være såvidt gyldne rundt kantene. Avkjøles på rist. NB! De stivnet ikke før etter et par minutter så vær forsiktig når du legger dem over på risten.

Vaniljemuffins med eple, kanel og mandler (Nå doblet jeg oppskriften og fikk 3 brett tilsammen, altså 36 stykk. Så 1 porsjon bør bli ca. 18 små)

20130314-170212.jpg

4 dl. hvetemel
3 ts. vaniljesukker
2 ts. bakepulver
1,5 dl. eplejuice
100 g. mykt smør
1,5 dl. sukker
2 store eller 3 små egg
2 ss. kanel
3 – 4 epler, revet
2 ss hakkede mandler
Vaniljekrem

Ha smør og sukker i en bolle, og rør til du har en luftig og jevn krem. Ha i ett og ett egg av gangen. Sil i det tørre. Hell så i juicen litt og litt mens du rører. Fordel røren i formene. Ha en liten skje vaniljekrem ned i hver av muffinsene, og dytt det forsiktig litt ned. Strø over hakkede mandler, kanel og litt perlesukker på toppen.

Stekes i ca 12 minutter på 220 grader.

Enjoy:-)

Del dette:

0 thoughts on “Smoshy Snickers Cookies & Vaniljemuffins med eple, mandler og kanel

Legg igjen en kommentar