Minipanini

…med fetaost, basilikum, spinat, cherrytomater og karamelisert hvitløk

(Dette er jo egentlig ikke noen panini i det hele tatt, men av mangel på navn-fantasi for øyeblikket så er det det jeg kaller den)

20130302-125134.jpg

Til ca. 20 minipanini tok jeg
800 g. hvetemel (kan byttes ut med finmalt spelt og fibra)
50 g. fersk gjær
1 ts. salt
3-4 dl. lunkent vann
30 g. revet parmesan
Litt dressingkrydder eller annet krydder
4 ss. olivenolje

Bland sammen det tørre i en bolle, og kna inn vannet litt og litt til du har en fast og fin deig. La den heve på kjøkkenbenken til ca. dobbel størrelse.
Imens den hever, forbereder du fyllet:

En boks cherrytomater
En god neve bladspinat, hakket
2 hele hvitløk
En god bundt basilikum (helst fersk hvis du har)
En god firkant fetaost

20130302-125159.jpg

Begynn med å karamelisere hvitløken:
Del dem opp i fedd, og skrell dem rene. Ha hvitløken i en stekepanne med:

3 ss. olivenolje
6 ss. vann
2 ss. balsamico
5 ss. sukker
2 ts. salt
Litt pepper
Litt urter, hvis du har

La det surre godt sammen på middels varme i ca. 10 minutter.

Når deigen er ferdighevet deler du den opp i to deler. Kjevle dem ut avlange, og ikke for tynne. Ha på fyllet: smuldre fetaost over, halve cherrytomater, basilikum, spinat og den glaserte hvitløken. Fordel alt gjevnt utover.

20130302-132555.jpg

Brett deigene med fyllet over hverandre, eller rull den sammen. Skjær biter på ca. 3 cm. og legg dem på stekebrettet. (Som man gjør med kanelboller). La dem etterheve i ca. 30 minutter før du steker dem på 220 grader, til de er gyldne. Pensle på med litt olivenolje rett etter steking.

20130302-132607.jpg

20130302-125227.jpg

Perfekt ved siden av middagen eller lunchen, eller i matpakken. Egner seg godt til frysing!

Del dette:

0 thoughts on “Minipanini

Legg igjen en kommentar