Kanel i Svingene (Cinnabon-inspirert)

20130309-221716.jpg

Nesten som vanlige kanelboller, bare enda bedre…

Jeg brukte min beste bolle-oppskrift (mammas) som basis, men endret litt på den for å få smaken enda nærmere de amerikanske «Cinnabon». Denne gir ca 25 boller:

800 g. hvetemel
110 g. sukker
50 g. fersk gjær (eller 1 pakke tørr)
1 ts. salt
100 g. smeltet smør
1,5 dl. lunken melk
2,5 dl. fløte
2 ts. vaniljesukker
2 egg

Smelt smøret og ha i melken og fløten. Bland det tørre for seg, før du har over den lunkne smørblandingen. Ha i eggene og kna til du har en jevn og fin deig. Juster med mer mel hvis det er nødvendig. La den heve til ca dobbel størrelse.

20130309-221754.jpg

Del deigen i to deler og kjevle de så tynne som mulig i avlange former.

Fyllet lagde jeg av:
5 – 6 ss. kanel
ca. 2 kopper brunt sukker
50 g. smeltet smør

Fordel jevnt utover hele bunnene. Rull dem sammen fra langsiden og skjær i ønskelig store biter. Legg dem på et stekefat og la dem heve så lenge du orker – minimum 45 min.

Stekes på 200 grader i ca 10 min, men følg med!

20130309-221741.jpg

Imens bollene er i ovnen, lager du frostingen:
150 g kremost naturell
8 ss. melis
Litt melk
4 ss. vaniljeekstrakt

Rør hardt sammen til du har en jevn glasur, og fordel generøst over bollene mens de fortsatt er litt varme, slik at glasuren smelter nedover.

YUMMYLICHIOUS!

20130309-221722.jpg

Del dette:

0 thoughts on “Kanel i Svingene (Cinnabon-inspirert)

Legg igjen en kommentar